ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΙΑΜΟΥΣ- ΛΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ…

0
557

Σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΒΕΤΟΝ και της ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ότι αποσύρεται η επένδυση του Πυρηνελαιουργείου απαντάμε τα εξής:

Οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών για επενδύσεις, είτε αυτές είναι άρτιες επιστημονικά, είτε έχουν αδυναμίες και παραβλέψεις, είτε εδράζονται σε παραπλανητικά και μη πραγματικά στοιχεία, παράγουν έννομα αποτελέσματα και υλοποιούνται, ως αποφάσεις της Διοίκησης, εφόσον δεν προσβληθούν και καταπέσουν με ενστάσεις και προσφυγές στα αρμόδια όργανα και στα δικαστήρια. Πρέπει όμως να προσβληθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια γιατί αν αυτό γίνει μεταγενέστερα, τότε το πιθανότερο είναι να απορριφθούν ως εκπρόθεσμες.

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΒΕΤΟΝ και η ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν άμεσα την ανάκληση της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης και έχουν όλη την άνεση του χρόνου να καταθέσουν ένσταση για την ανάκληση της και τυχόν περαιτέρω προσφυγή.

Πράγμα το οποίο δεν είχε η τοπική κοινωνία, οι φορείς της και κυρίως ο οικείος Δήμος, για τους οποίους η επένδυση κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό το οποίο πληροφορήθηκαν σχεδόν δύο χρόνια μετά από την χορήγηση της βεβαίωσης για το επιτρεπτό της χρήσης γης, δεκαέξι μήνες μετά την έγκριση της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης και δεκατρείς μήνες μετά την έγκριση της άδειας εγκατάστασης.

Όταν τα χρονικά περιθώρια για να γίνει δεκτή η όποια ένσταση ή προσφυγή τους ήταν απαγορευτικά και η επένδυση τοιουτοτρόπως επιβλήθηκε.

Εμείς δεν εφησυχάζουμε και δεν μας πείθει ούτε η όψιμη περιβαλλοντική κουλτούρα των επενδυτών την οποία δεν είχαν και δεν επέδειξαν όταν ένιωσαν ισχυροί και απρόσβλητοι, ούτε ο δήθεν σεβασμός τους στις αποφάσεις της διοίκησης αφού μέχρι τώρα απαντούσαν με εξώδικα και προσφυγές, όταν δεν τους ήταν αρεστές. Μέχρι και σήμερα είχαν τον Δήμο, τον οποίο φιλοδοξούν να υπηρετήσουν, στα δικαστήρια.

Σήμερα βγάζουμε στη δημοσιότητα το επισυναπτόμενο έγγραφο της αρχαιολογίας προκειμένου να δει ο κόσμος ένα δείγμα της πληρότητας του περιβαλλοντικού σχεδιασμού της επένδυσης .

Τα υπόλοιπα στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στις 19.00 το βράδυ.

Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής- Πολιτιστικός σύλλογος Μιαμούς-Λέντα- Επιτροπή Κατοίκων…