ΜΕ 74.400€ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ 74.400 ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΓΕΡΗΣ…

0
818

Το χρηματικό ποσό των 74.400 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Γόρτυνας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας. Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου πρόκειται να αποκατασταθούν φθορές στην εξωτερική επιφάνεια του αίθριου ενώ παράλληλα θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η αφαίρεση σαθρών επιχρισμάτων, η αποκατάσταση του διαβρωμένου σιδηρού οπλισμού, η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου καθώς και ο ευπρεπισμός του χώρου.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται του Λύκειο Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζει –λόγω παλαιότητας- σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο Γόρτυνας Νικόλαο Σχοιναράκη «Η επίλυση των προβλημάτων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας έτσι ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές ένα ζεστό και φιλόξενο σχολείο»

Αποκατάσταση του νηπιαγωγείου – δημοτικού σχολείου Γέργερης, στη Δημοτική Ενότητα Ρούβα, δρομολογεί ο Δήμος Γόρτυνας

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του νηπιαγωγείου – δημοτικού σχολείου Γέργερης συνολικού κόστους 74.400 ευρώ, δρομολογεί ο Δήμος Γόρτυνας.

Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο απαιτείται:
• Αφαίρεση τμημάτων σκυροδέματος και αποκατάσταση διαβρωμένου οπλισμού
• Συντήρηση – επισκευή των κεραμοσκεπών
• Μονωτικές εργασίες
• Αποκατάσταση του χώρου της αυλής
• Εργασίες ευπρεπισμού.

Στο έργο συντήρησης – αποκατάστασης του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Γέργερης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νικόλαος Σχοιναράκης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλες τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Γόρτυνας.

Επίσης θέλω να θυμίσω ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο. Αυτό –εμείς της δημοτικής αρχής- δεν το ξεχνάμε ποτέ…»