ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ…

0
747

Όταν ακούμε την φράση «Θεατρικό Παιχνίδι» αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει σε κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό.
Τι καταφέρνουμε όμως μέσα από αυτό και ποιος είναι ο στόχος του θεατρικού παιχνιδιού;
Τα παιδιά καθώς συνδυάζουν το παιχνίδι με το θέατρο έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν την φαντασία τους και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.
Μαθαίνουν χωρίς να χρειάζεται να αποστηθίσουν, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται και όλα αυτά καταλήγουν στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους μέσα από ένα δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο!
Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεατρική τέχνη και τα στοιχεία του θεάτρου, το παιχνίδι και τα εικαστικά να γίνουν εργαλείο στα χέρια του εμψυχωτή απέναντι σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων οι συμμετέχοντες θα μάθουν την μεθοδολογία, ώστε να αξιοποιήσουν τις θεατρικές τεχνικές ο καθένας στο επάγγελμα του.

Που Απευθύνεται ;;;
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς παιδαγωγούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, εμψυχωτές, επαγγελματίες ψυχολογίας και θεραπευτές, φοιτητές παιδαγωγικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών σπουδών και γενικά οποιονδήποτε ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με ομάδες και με το θεατρικό παιχνίδι. Ακόμα και σε γονείς!

Το κάθε εργαστήριο θα παίρνει ως αφορμή τις ανάγκες μιας ηλικιακής ομάδας και σχολικής βαθμίδας, όπου μέσα από αντίστοιχες δράσεις και παιχνίδια οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέες μεθόδους εκπαίδευσης και ανάπτυξης.
Στο τέλος θα έχουν κατανοήσει πώς η μία ηλικία τροφοδοτεί την άλλη και με ποιους τρόπους μπορούμε να δουλέψουμε ένα κοινό θέμα με πολλές προεκτάσεις.
Τα Μαθήματα ξεκινάνε αυτο το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Θεατρικό Εργαστήρι …
Το Κόστος είναι στα 30.00€ Ο μήνας χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση …

Καλέστε στο:28920 22319 ή στο 6975203028 για να κλείσετε μία θέση τώρα:

Το Προγραμμά μας:

Νοέμβριος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 4-7 ετών.
Αντιμέτωποι με κάτι νέο. Πώς μαθαίνω σε ένα παιδί να γίνει μέλος μιας ομάδας. Πώς εξωτερικεύω τα συναισθήματα και τις αγωνίες του

Δεκέμβριος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 8-12 ετών.
Σύνδεση και επεξεργασία σύνθετων ασκήσεων που οδηγούν στην δημιουργική σκέψη. Ανακαλύπτω τρόπους που θα οδηγήσουν τα παιδιά να συνθέσουν και να δημιουργήσουν την δική τους μορφή τέχνης.

Ιανουάριος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι την ηλικία των 12-17 ετών.
Βιώνω την εφηβεία μέσα από το θέατρο. Πώς θα οδηγήσω τα παιδιά να εκφράσουν φόβους και αγωνίες μέσα από το παιχνίδι. Πώς αντιμετωπίζω τις σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτήν την ηλικία.

Φεβρουάριος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 17-25 ετών.
Οι ενήλικες παίζουν; Τι προσφέρει το παιχνίδι σε έναν ενήλικα και πώς συμβάλλει στην καθημερινότητα του.

Μάρτιος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 25-35 ετών.
Ο ρόλος του παιδαγωγού- εμψυχωτή απέναντι σε μια ομάδα. Πώς θα κάνω το μάθημα πιο ευχάριστο και μεταδοτικό.

Απρίλιος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 35-45 ετών.
Καθώς βαραίνει ο Δάσκαλος, βαραίνει και το μάθημα που κάνει; Εξελίσσω τον τρόπο που σκέφτομαι και δρω μέσα στην τάξη, ανατροφοδότηση του εμψυχωτή-παιδαγωγού.

Μάιος
Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στην ηλικία των 45 έως …. ετών.
Θεατρικοί ρόλοι ευρείας γκάμας λειτουργούν ως ερέθισμα για την επεξεργασία μύθων και παιχνιδιών που συμβάλλουν στην απελευθέρωση των βαθύτερων σκέψεων παιδιών και ενηλίκων.

Ιούνιος
Απολογισμός εργαστηρίου μέσω ομαδικής παρουσίασης.
Συνύπαρξη όλων των ηλικιακών ομάδων. Το θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι ένας κύκλος συνάντησης και δημιουργίας.