ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΡΉΤΗΣ…

0
876

Τίμιος Σταυρός! Ψηλορείτης! 2456 μέτρα. Η στέγη της Κρήτης! Κι εμείς, ταπεινοί προσκυνητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Αιγιαννιωτών “Ο Κυμηνάρης“. Η προσέγγιση έγινε από τη θέση “Αγκαθέτες” της Λοχριάς, με οδηγούς τον παπα-Γιώργη, τον Κώστα Παραδεισανό και το… μεράστρι!

Ένα δροσερό αεράκι έδινε κουράγιο στους περιπατητές που ακολουθούσαν τα αιώνια μονοπάτια, ενώ οι νεαρότεροι της παρέας προτιμούσαν τα γκρέμια.
Ορθό- ορθό πηγαίναμε ή και το δέτη- δέτη,
κι ένας αέρας λεύτερος δροσέρευγε το μπέτη!
“Σώσον Κύριε τον λαόν σου…” ακούγεται από τα ευσεβή χείλη του παπά Γιώργη, ενώ επαναλαμβάνεται από τα χείλη της Χριστίνας, της Ζέτας, της Ιωάννας, του Μιχάλη, του Κώστα και των άλλων πιστών. Μετά την αρτοκλασία και το αντίδωρο, ανοίξαμε τα βουργιαλάκια με τα λιτά εδέσματα και την παραδοσιακή ρακή.
Με ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τα χαμόγελα ικανοποίησης, πήραμε το δρόμο του γυρισμού, υποσχόμενοι σύντομα να επαναληφθεί το προσκύνημα. Επιστρέφοντας στον Άι Γιάννη, μας περίμενε και μια έκπληξη: παραδοσιακό βραστό και πιλάφι προσφορά του Συλλόγου από τα ακούραστα μέλη του, Μεταξία, Βαγγελιώ, Μαρία, Δήμητρα, Νίκο.


Ευχαριστούμε τον ταπεινό πάπα Γιώργη, τον δραστήριο Πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη Καπαρό και το Συμβούλιό του, καθώς και όλους τους συνοδοιπόρους-πιστούς στο ιερό αυτό προσκύνημα!
Δύναμη Τίμιε Σταυρέ δίνε μας να μπορούμε, συχνά να ανεβαίνομε και να σε προσκυνούμε!
Άι Γιάννης Αμαρίου, 8 Αυγούστου 2018
Κώστας Παραδεισανός