ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ…

0
989

Για πολλοστή φορά η δημοτική αρχή Γόρτυνας υπεκφεύγει των ευθυνών της και προτιμά τη γνωστή τακτική της στρουθοκαμήλου, κάνοντας πως δεν βλέπει και πως δεν καταλαβαίνει τα όσα με έγγραφα αιτήματα έχουμε ζητήσει αναφορικά με την τήρηση της εγκυκλίου Βορίδη…

Που από το καλοκαίρι έχει αποσταλεί στους Δήμους, σύμφωνα με την οποία τα Δημοτικά Συμβούλια σταματούν να διεξάγονται δια περιφοράς και επανέρχονται στην κανονικότητα με τους εμβολιασμένους να συμμετέχουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις και τους ανεμβολίαστους να παρακολουθούν και να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

Διαδικασία την οποία εδώ και μήνες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γόρτυνας κ. Νικόλαος Πελεκανάκης γνωρίζει, αλλά προκλητικά παραβλέπει, συνεχίζοντας να καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις δια περιφοράς, παραβαίνοντας τη νόμιμη διαδικασία.


Επιπλέον ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν φρόντισε να μεριμνήσει εγκαίρως, παρότι το Υπουργείο επιχορήγησε τους Δήμους για το σκοπό αυτό, ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις τηλεδιασκέψεις ( προμήθεια laptop, κάμερες, σύνδεση on line κλπ) ώστε να μπορούν ΟΛΟΙ χωρίς καμία διάκριση και χωρίς καμία εξαίρεση να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια εξ’ αποστάσεως.
Κάτι το οποίο μην πάτε πολύ μακριά γίνεται εδώ και μήνες στους όμορους Δήμους Φαιστού και Αρχανών-Αστερουσίων και ΜΟΝΟ στο Δήμο Γόρτυνας κατά την κρίση της δημοτικής αρχής υπάρχουν ανεπίδεκτοι της τεχνολογίας που αδυνατούν να τη χρησιμοποιήσουν και γι αυτό είναι προτιμότερο να απέχουν!


Ο Φαρισαϊσμός σας όμως δεν έχει όρια, αφού επιδεικτικά και προβοκατόρικα προβαίνετε σε αποκαλύψεις για επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού την ίδια στιγμή που είναι πολύ πιθανόν στην ίδια θέση να βρίσκονται και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δικοί σας, αλλά γι’ αυτούς ούτε κουβέντα…


Από βραδύς και ολημερίς δεν κάνετε άλλη δουλειά κύριοι της δημοτικής αρχής, από το να βάζετε εργαζόμενους του Δήμου να ….διαμεσολαβήσουν και να ασκήσουν πιέσεις, ώστε να μεταστρέψετε την δεδηλωμένη άρνηση όσων συμβούλων θέλουν να βάλουν φρένο στην ασυδοσία σας!


Γιατί και σ’ αυτό το θέμα σας προτείναμε λύση, να βάλετε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με τα θέματα που αφορούν μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων και εμείς θα τα ψηφίσουμε.

Όμως εδώ είναι το παράδοξο, εφόσον επιμένετε να μας επιδίδετε προσκλήσεις για δημοτικά συμβούλια που περιέχουν ΟΧΙ ΜΟΝΟ την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των επιδομάτων ΜΑΠ των εργαζομένων αλλά και σωρεία άλλων θεμάτων, τα οποία διακαώς θέλετε να περάσετε και γι’ αυτά είναι που απελπισμένα αναζητάτε την πλειοψηφία.


Ενδεικτικά από την τελευταία συνεδρίαση μας φέρατε τροποποίηση του προϋπολογισμού για να πληρωθεί εργολάβος για εκκενώσεις των λυμάτων του Δημαρχείου των Αγίων Δέκα έναντι 7.000 ευρώ ετησίως!


Λυπούμαστε κύριοι για την αναίδειά σας να μας εγκαλείτε, γιατί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον!


Τέλος σας ευχαριστούμε γιατί, αν και δεν το είχατε σκοπό, με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων κάνατε γνωστό στους πολίτες της Γόρτυνας ποιοι υπεραμύνονται του συμφέροντος του Δήμου και δεν υποκύπτουν στις πάσης φύσεως πιέσεις και εκβιασμούς και με ποιών τις ευλογίες κυβερνάτε!

Οι παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Γόρτυνας και οι ανεξάρτητοι Δ.Σ.