ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
807

Κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής

Μετά και την απαράδεκτη ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας κ. Νικόλαος Πελεκανάκης στην οποία εντέχνως μετακυλύει δικές του ευθύνες και παραλείψεις στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που δεν συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε δια περιφοράς την Τρίτη 16/11/2021, θα ήθελα εκ μέρους της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, αλλά και ως μέλος της

Οικονομικής Επιτροπής να διευκρινίσω τα παρακάτω και να υποβάλλω μια σχετική πρόταση:


Πρώτον και σπουδαιότερον δεν υπήρξαμε ποτέ αντίθετοι στην ψήφιση θεμάτων που αφορούν μισθοδοσία εργαζομένων του Δήμου μας και ούτε σε αυτή την περίπτωση είμαστε αντίθετοι στο να καταβληθούν δεδουλευμένα και επιδόματα στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.

Η απόφασή μας να απέχουμε στο εξής από τα Δημοτικά Συμβούλια έχει να κάνει καθαρά και αποκλειστικά με την απαράδεκτη στάση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Πελεκανάκη, ο οποίος ενώ υπάρχει διευκρινιστική εγκύκλιος από το καλοκαίρι για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διενεργούνται οι συνεδριάσεις και ενώ γνωρίζει τα όσα προβλέπονται σε αυτήν- ή έστω οφείλει να τα γνωρίζει- ο ίδιος εξακολουθεί κατά παράβαση του κανονισμού να διενεργεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς επικαλούμενος διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες.

Εμείς όπως εγγράφως έχουμε δηλώσει δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτόν τον εμπαιγμό και θα εμμείνουμε στην απόφασή μας για κατά γράμμα εφαρμογή του Κανονισμού.


Δεύτερον και εφόσον υπάρχουν θέματα που έχουν κατεπείγον χαρακτήρα, όπως είναι αυτό της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου αλλά και της αναδρομικής καταβολής των Μέσων Ατομικής Προστασίας ( ΜΑΠ) σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται προτείνω:


Να συγκληθεί σήμερα Τετάρτη 17/11/2021 έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γόρτυνας αποκλειστικά για την έγκριση των κωδικών των θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου μας και αύριο Πέμπτη 18/11/2021 να δοθεί εκ νέου πρόσκληση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς στο οποίο θα περιλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο τα θέματα για την πληρωμή των εργαζομένων, τα οποία και δεσμευόμαστε να ψηφίσουμε.

Τρίτον κάνουμε γνωστό για άλλη μια φορά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι είχε όλο το περιθώριο να προχωρήσει στην διερευνητική και στη συγκέντρωση των αναγκαίων πιστοποιητικών όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να εφαρμόσει τον κανονισμό για επαναφορά των Δημοτικών Συμβουλίων στην κανονικότητα.

Για όσο διάστημα αυτό δεν θα συμβαίνει δεν προτιθέμεθα να φανούμε ανακόλουθοι σε όσα καταθέσαμε και θα συνεχίσουμε να απέχουμε από τις συνεδριάσεις, εφόσον αυτές θα γίνονται δια περιφοράς και όχι δια ζώσης.