ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΥΒΙΑΝΗΣ…

475
0

Στην υπογραφή ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την Ιερά Μονή Καλυβιανής, αλλά και για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού, προχώρησε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, με τον ανάδοχο του έργου κ. Μιχάλη Αποστολίδη, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Φασομυτάκη.

Πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής του «Μόνιμου Πυροσβεστικού Δικτύου στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής» με προϋπολογισμό κατασκευής έργου 42.000 ευρώ (41.999,99).

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η υλοποίηση του έργου, επιβεβαιώνει την αγαστή και άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Περιφέρειας Κρήτης.

Ο συμβατικός χρόνος κατασκευής του έργου ορίζεται από τη σύμβαση σε τέσσερις μήνες, ωστόσο κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης, ο ανάδοχος του έργου δεσμεύθηκε πως θα μπορέσει να εκτελέσει το έργο σε μικρότερο χρόνο από τον συμβατικό.


«Η ασφάλεια εντός της Ιεράς Μονής Καλυβιανής, στην οποία διαβιούν εκτός από τις Μοναχές, τόσο παιδιά του Ιδρύματος, όσο όμως και ηλικιωμένοι του κέντρου φροντίδας, αποτελούν βασική προτεραιότητα μας γι’ αυτό και με τη συγκεκριμένη σύμβαση επιχειρούμε να θωρακίσουμε αφενός τη Μονή και αφετέρου την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:


«Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για διασφάλιση πόρων τόσο σε επίπεδο μελετών, όσο και σε επίπεδο κατασκευής έργων, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του Δήμου μας».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Φασομυτάκης αναφέρει:
«Τη δεδομένη στιγμή έχουμε καταφέρει να υπογράψουμε ένα σημαντικό αριθμό συμβάσεων και να εκτελούμε ήδη μια σειρά από έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φαιστού.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις για νέα έργα.

Ασφαλώς γνωρίζουμε και πρέπει να γνωρίζουν και οι πολίτες πως υπάρχει ένας χρόνος από τη στιγμή που υπογράφεται μια μελέτη ή μια σύμβαση μέχρι την έναρξη των έργων.

Όμως ήδη έχουμε αρκετά έργα που υλοποιούνται και πολλά ακόμα που η κατασκευή τους θα αρχίσει σύντομα. Ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον κ. Νίκο Συριγωνάκη».

Προηγούμενο άρθροΧΡΕΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ…
Επόμενο άρθροΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ…