ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ EΡΓΩΝ ΥΨΟΥΣ 41.316.370 € ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ- ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ…

269
0

Στο κατάμεστο δημοτικό παρκινγκ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη με θέμα «Απολογισμός Έργων και Δράσεων 2019-2021 και παρουσίαση του Αγιοβασιλιώτικου Παραλιακού Άξονα» ενώ τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις υπαίθριες εκδηλώσεις (χωρητικότητα, μάσκες και αντισηπτικά κατά την είσοδο κτλ)
Ο κ. Ταταράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη του δημόσιου απολογισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά « Μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε απέναντι από τούς δημότες μας και με έργα και πράξεις να τους δείξουμε την συνέπεια λόγων και έργων όχι υπό την πίεση προεκλογικού αγώνα αλλά σε ένα νεκρό πολίτικό χρόνο με σκοπό την νηφάλια αποτίμηση του Δημοτικού μας έργου.

Ο Δημόσιος Απολογισμός αποτελεί μια σημαντική στιγμή για εμάς όχι μόνο γιατί έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το έργο και τις δράσεις μας αλλά και γιατί είναι η στιγμή της δημόσιας λογοδοσίας η οποία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του νέου ήθους και του νέου ύφους εξουσίας με το οποίο ασκούμε τα καθήκοντα μας.»


Στην συνέχεια ο Δήμαρχος προχώρησε στον απολογισμό έργων και δράσεων και αναφέρθηκε στους πλέον καίριους τομείς δράσης του Δήμου και στάθηκε ιδιαίτερα στην εκτέλεση ενός πλούσιου, στοχευμένου και αναπτυξιακού τεχνικού προγράμματος κολοσσιαίου προϋπολογισμό των 41.316.370 ευρώ για την περίοδο 2019-2021 με 98 εργολαβίες οι οποίες είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης ενώ αναμένονται εγκρίσεις για έξι προτάσεις που έχουμε ήδη υποβάλει με πλήρης φακέλους και ολοκληρωμένες μελέτες στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ύψους 7.991.055 ευρώ.


Στο δεύτερος μέρος της ομιλίας του ο κ Ταταράκης παρουσίασε με βιωματικό τρόπο ένα κατ εξοχήν αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο, τον Αγιοβασιλιώτικο παραλιακό Άξονα μήκους 63 χιλιομέτρων. να εμβληματικό έργο που παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία μας αλλά και στους επισκέπτες και αποτελείτε από υφιστάμενο δίκτυο δρόμων αλλά κυρίως από νέα τμήματα που κατασκευάστηκαν με σεβασμό στο περιβάλλον και στο μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής με στόχο την κυκλοφοριακή σύνδεση των παραλιών του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο την σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και την Πρώην Κυβέρνηση του Σύριζα…

ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου για παρεμβάσεις στον άξονα που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την οδική ασφάλεια.

Επίσης ευχαρίστησε τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά την επίσκεψη του στο Δήμο τον Απρίλιο του 2019 ενέκρινε την χρηματοδότηση του Περιφερειακού Πλακιά, τον Υφ. Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή του, μεταξύ άλλων, στην έγκριση χρηματοδότησης του Περιφερειακού Αγίας Γαλήνης, τον πρώην Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό, τους παριστάμενους πρώην Υπουργούς Πάνο Σκουρλέτη και Παύλο Πολάκη καθώς και στους Υπουργούς της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά σε κάθε αίτημα του Δήμου.

Επίσης ο Δήμαρχος μας ευχαρίστησε τον όμορο Δήμο Σφακίων και προσωπικά τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Ζερβό για την συνεργασία του κατά την έκκριση του έργου Φραγκοκάστελο – Ροδάκινο το οποία ένωσε και τους δύο Δήμους.
Κλείνοντας ο κ Ταταράκης σημείωσε χαρακτηριστικά «Απόψε παρουσιάσαμε ένα πρωτόγνωρο δημοτικό έργο για τον Αη Βασιλή.

Προσωπικά όμως θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα μας είναι η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θεμελιώθηκε αυτά τα χρόνια και επιτρέψτε να πω ότι αυτή είναι και πολιτική μας παρακαταθήκη. Αυτή η ευρεία κοινωνική συναίνεση που μας χάρισε ένα εντυπωσιακό εκλογικό ποσοστό μας γεμίζει ευθύνες.

Δεν αντιμετωπίζουμε τον Δήμο Αγίου Βασιλείου σαν λάφυρο και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι τα κάνουμε όλα σωστά» και συμπλήρωσε

«Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείχνετε στο πρόσωπο μου. Να είστε βέβαιοι ότι εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου και η Δημοτική μας Ομάδα συνεχίζουμε αυτή την «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα ακόμα καλύτερο Δήμο που θα βρίσκεται πολλά σκαλοπάτια ψηλότερα σε επίπεδο ανάπτυξης και ευημερίας αλλά δεν θα έχει χάσει το σπάνιο φυσικό πλούτο, θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και θα έχει διατηρήσει τη πολιτισμική του ταυτότητα.»
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν:

Ο Υφ. Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή ενώ τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Κλήρου: ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κκ Ειρηναίος, o Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Πνεύματος Κισσού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Ξερουδάκης, ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ευάγγελος Κοπανάκης και εφημέριοι της περιοχής καθώς και ο Ανδρέας Ξανθός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Παύλος Πολάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνης, Μανώλης Όθωνας πρώην Υπουργος, Παύλος Μπαριτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Κακογιαννάκης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κώστας Δανδουλάκης Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Χνάρης Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Αγριμάκης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρεθύμνης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ρεθύμνης Ελευθεριάδου- Γκίκα Άννα, Θωμάς Κρεβετζάκης, Λελεδάκης Δημήτριος, Μαλάς Άγγελος, Σπανουδάκης Στυλιανός, Σκορδίλης Γεώργιος , Ειρήνη Κουτσαλεδάκη Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Μανώλης Μανωλακάκης πρώην Δήμαρχος Αρκαδίου, Γιάννης Ζερβός πρώην Δήμαρχος Σφακίων, Νικόλαος Ξεξάκης Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Αλεβυζάκης Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Κώστας Καστρινάκης Λιμενάρχης Ρεθύμνου, Σπύρος Γερμανάκης Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθώς , Αντώνης Σαραντουλάκης Λιμενάρχης Αγιάς Γαλήνης, Εμμανουήλ Χαλικάκης Διοικητής ΑΤ Σπηλίου, Νίκος Λαγουδάκης πρώην Διοικητής ΠΥ Κρήτης, Τζιγκουνάκη Αναστασία Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αλέξανδρος Στεφανάκης Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κρήτης, Γιώργος Γιακουμάκης Πρόεδρος Επιμελητήριου Ρεθύμνου, Κώστας Χλίβερος Υπεύθυνος πρωτοβάθμιας φροντίδας Ρεθύμνου, Γιάννης Γλεντζάκης Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης ,Ρουσιάς Μαρίνος Γενικός Γραμματέας Δήμου Ρεθύμνης, Θοδωρής Δουλουμπέκης Γραμματέας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σαρρής Γραμματέας ΝΕ ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Δριδάκης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων τ. Επαρχίας Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου Κρήτης «Ο Πρέβελης» και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Προηγούμενο άρθροΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ…
Επόμενο άρθροΕΝΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ…