ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ…

0
518

Η συζήτηση, που δημιουργείται αναλυμένες αναλύσεις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σε πολύ καλά χρώματα, κάθε φορά με τα διάφορα στοιχεία Ιερών Ναών και των εξωτερικών ερωτήσεων, κάθε χρόνο Πάσχα με την εφαρμογή των διαθέσιμων για υγειονομικές πληροφορίες.

Αμέσως μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και απαντώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό για την λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: 

«Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα.

Με περισσότερη ελευθερία.

Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει γύρω από τους Ιερούς Ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr  συμβιβαστική λύση φαίνεται στον ορίζοντα και για την λειτουργία της Ανάστασης: Και αυτή θα γίνει με τους πιστούς στα προαύλια των ιερών ναών, και νωρίτερα από το σύνηθες, περίπου στις 21.30- 22.00, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός μετά τα μεσάνυχτα με αφορμή την Ανάσταση. 

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε.

Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορονοϊού περισσότερη.

Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.