ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΕΧΘΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…

0
399

Στην Κρήτη μεταφέρονται 4 σοβαρά τραυματίες από την Κω

Στην Κρήτη μεταφέρονται 4 σοβαρά τραυματίες από την Κω

Πρόκειται να μεταφερθούν με ελικόπτερο 4 σοβαρά τραυματίες.

Απόφαση να μεταφερθούν στην Κρήτη οι σοβαρότερα τραυματισμένοι από τα 6,4 ρίχτερ που χτύπησαν τα Δωδεκάνησα, ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κρήτη πρόκειται να μεταφερθούν με ελικόπτερο 4 σοβαρά τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κω που στοίχισε τη ζωή σε 2 άτομα.Εξ αυτών οι τρεις είναι σοβαρότερα, με τον ένα να έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα, το δεύτερο να μεταφέρεται με εγκεφαλική αιμορραγία και το τρίτο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.Το ΕΚΑΒ Κρήτης ήταν σε πλήρη ετοιμότητα καθώς από την αρχή κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των τραυματιών από την Κω, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου θα διακομιστούν με ελικόπτερο σινούκ και θα μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.Εκτός από το ΠΑΓΝΗ που εφημερεύει, σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, σε περίπτωση που χρειαστεί.

100 τραυματίες στα επείγοντα του νοσοκομείου της Κω

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου της Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής, «προσήλθαν 100 τραυματίες στα επείγοντα του νοσοκομείου. Οι 78 ήταν ελαφρά τραυματίες και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έφυγαν για τον χώρο τους. Έχουμε τρία περιστατικά τα οποία είναι σοβαρότερα και χειρουργούνται αυτή την ώρα».Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα περιστατικά οφείλονται σε πτώσεις αντικειμένων και κινήσεις πανικού (πτώση από μπαλκόνια κλπ), ενώ δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και περίπου 80 ελαφρά τραυματίες.