ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ…

0
676

Οι μετακινήσεις να περιοριστούν αυστηρότατα στις απολύτως απαραίτητες!

Η μεγαλόνησος, είναι ένα… θεριό που κείτεται στη θάλασσα, το οποίο είναι κομμένο στα … δύο!

Στον προβληματικό βορρά, το κλείσιμο δύο μεγάλων κόμβων, της Νέας Αλικαρνασσού και του αεροδρομίου, έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακό “έμφραγμα” σε όλο το οδικό φάσμα της πόλης και πέριξ αυτής!

Η κίνηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία, σε κάποια σημεία δε όπως στον παράλληλο δρόμο έξω από το δυτικό τμήμα της ΣΕΑΠ, για αρκετή ώρα είχε “παγώσει”. Οδηγοί κολλημένοι μπροστά από το τιμόνι, με τεράστια αποθέματα υπομονής, προσπαθούσαν να δουν πότε και πώς θα ξεφύγουν!

Για να μπορέσει κάποιος που έρχεται από το Ρέθυμνο να μπει μέσα στο Ηράκλειο, θα πρέπει να πάει μέχρι την… Χερσόνησο σχεδόν, για να βρει διέξοδο! Έλα όμως που παρέλυσε και ο Καρτερός! Τα νερά βγήκαν στον παλιό εθνικό, στις στροφές πριν την εκκλησία του Άη Γιάννη.

Επί τόπου βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσπαθώνας να μαζέψει ο,τι μαζεύεται από τα ορμητικά νερά – ποια νερά, τους χειμάρρους καλύτερα!

Στον ΒΟΑΚ, η κίνηση των οχημάτων γίνεται γενικώς με περιορισμένη ορατότητα για τους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί!

Μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος έχει συγκεντρωθεί και στον κόμβο της Κνωσού, που δεν έχει πνιγεί από νερά αλλά από… αυτοκίνητα!

Περιττό να πούμε και να συμβουλεύσουμε, ότι οι μετακινήσεις μας θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρότατα στις απολύτως απαραίτητες!

Είναι σοκαριστικές οι εικόνες από την λεωφόρο Σενετάκη, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου εκεί που μέχρι χθες ήταν δρόμος, σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα από πέτρες και λάσπη:

Σενετάκη
Σενετάκη
https://www.facebook.com/1592123377567617/posts/3515088425271093/Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων: 


Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.


Αποφύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα
Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.


Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες
Περιορίστε τις δραστηριότητες σας στην ύπαιθρο…