ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ…

0
499

Πάνω από 40 μετανάστες-πρόσφυγες βρίσκονται πάνω στο νησί Παξιμάδια, νοτίως της Αγίας Γαλήνης, ενώ δύο λιμενικά σκάφη από τον Κόκκινο Πύργο και την Αγία Γαλήνη προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το λιμενικό έλαβε πληροφορία ότι μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στο μικρής έκτασης νησάκι Παξιμάδια. Άμεσα και με εντολές του κέντρου συντονισμού επιχειρήσεων μετέβησαν στο νησί τα δύο σκάφη, όμως λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και του υψηλού κυματισμού, η προσέγγιση μέχρι στιγμής είναι αδύνατη. 

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ρεθύμνου, πλωτάρχη Κωνσταντίνο Καστρινάκη , «οι άνεμοι είναι βόρειο-δυτικοί, εντάσεως 7 μποφόρ και τα πληρώματα των λιμενικών σκαφών δεν μπορούν να προσεγγίσουν». Όπως ανέφερε παρακολουθούν με κιάλια την περιοχή και αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για πάνω από 40 ανθρώπους ενώ δεν μπορούν να εντοπίσουν τυχόν ύπαρξη μικρών παιδιών.

Οι μετανάστες-πρόσφυγες βρισκόντουσαν πάνω σε σκάφος, το οποίο όμως αντιμετώπισε πρόβλημα και όπως ανέφερε το πρόσωπο που ενημέρωσε το Λιμενικό, τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος αποβιβάστηκαν στο νησάκι.