Ο ΝΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3 η ΤΟΜΥ ΣΤΟ ΓΑΖΙ…

0
509

Νίκος Ηγουμενίδης: «Χειροπιαστό δείγμα γραφής η 3η ΤΟΜΥ στο Γάζι για την οικοδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»

44Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ε. Ηγουμενίδης παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας Μαλεβιζίου στο Γάζι.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων της 3ης ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο, παρουσία και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, και συγκεκριμένα στην οδό Ρόδων και Κοίμησης της Θεοτόκου στο Γάζι,  ο Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε με τον αρκετό κόσμο που παρευρέθηκε στα εγκαίνια και αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την σημαντική μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι «η 3η κατά σειρά ΤΟΜΥ είναι ένα ακόμη  χειροπιαστό δείγμα γραφής στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός δημόσιου συστήματος υγείας», με δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, αφού «ο στόχος και κατεύθυνση της μεγάλης προσπάθειας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι να βλέπει τον άνθρωπο όχι ως μια μηχανή που χαλά αλλά ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα».
42Ο Νίκος Ηγουμενίδης, από την προηγούμενη ιδιότητα του ως Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αλλά και ως βουλευτής-μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συμμετείχε ενεργά με παρεμβάσεις και προτάσεις στον σχεδιασμό και την προώθηση – υλοποίηση της ΠΦΥ.
Επισημαίνεται επίσης ότι η 3η ΤΟΜΥ στο Γάζι στελεχώνεται από πλήρη ομάδα Υγείας, που απαρτίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό.
Ακολούθως, ο Νίκος Ηγουμενίδης μετέβη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τον απολογισμό της ΔΥΠΕ Κρήτης καθώς επίσης του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
43