ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ…

0
329
                                                        Γραφείου Τύπου Δήμου Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, στοχεύοντας να γίνουν με κάθε επισημότητα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην  πορεία του Έθνους μας.

Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα διεξαχθούν σε Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ασήμι, Αγίους Δέκα και Βαγιωνιά. Το επίσημο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αγία Βαρβάρα: Θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στις 10:15 στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του Γυμνασιου Αγιας Βαρβαρας κ. Τιτακης Ευαγγελος .Στις 10.45 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.

Γέργερη: Ώρα 09.30:Θα γίνει επίσημη δοξολογία, στον ιερό ναό της Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη, μετά το τέλος της οποίας θαεκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Γέργερης κο Νιθαυριανάκη Κωνσταντίνο.Ώρα 10.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Πεσόντων (Πλατεία Προφήτη Ηλία) , από τη Δημοτική Αρχή (Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ρούβα), τα Σχολεία και τους τοπικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας μετά το τέλος της δοξολογίας.Ώρα 10.30: Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων του Δήμου μας. 

Αγίοι Δέκα: Στις 09.15 θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δέκα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικος του Δημοτικου Αγιων Δεκα κ.Μαλαματενια Ζουμπουλα.   Στις 09:45 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Στις 10.15 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Βαγιωνιά: Στις 11:00 θα ξεκινήσει η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου κ. Ραδαιος Ιωαννης. Στις 11:30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Στις 11.45 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Ασήμι: Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.           Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος τις Μαθητικης Κοινοτητας Λυκείου Ασημίου. Στις 10.15 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Στις 10.30 θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.