24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ…

0
732


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 απεργούμε ενάντια στην επίθεση που δέχεται η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια. Παλεύουμε για την κατάργηση του άρθρου 50 που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα ιδιωτικά κολλέγια.

Διεκδικούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς 37.000 εκπαιδευτικών σε Αθμια και Βθμια εκπαίδευση.

Συμπορευόμαστε για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τους μαθητές μας.


Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί περισσότερο.

Ακόμα και η εκπαίδευση, που όλοι οι «υπεύθυνοι» δεσμεύονταν ότι δε θα γίνει θύμα των περικοπών, κυριολεκτικά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, καθώς ο προϋπολογισμός για την Παιδεία το 2020 είναι κατά 160 εκατ. ευρώ μειωμένος ενώ η συνολική δαπάνη δεν αγγίζει ούτε το 3% του ΑΕΠ.


Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει.

Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που απομένει για να ανατρέψουμε της νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
• Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όλες και Όλοι στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση και στο Συλλαλητήριο
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου