ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 22.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ…

0
385

Για τα επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 22.500 ανέργους, των οποίων οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.
Ειδικότερα, η κ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα για τους νέους που θα προκηρυχθούν και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλιου και τα οποία όπως είπε “θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγορά εργασίας” και αφορούν:
Σε νέους, από 25 έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1300 θέσεις, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
Σε νέους, 18 έως 24 ετών, που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500.
«Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης», διευκρίνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, λέγοντας πως ουσιαστικά τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν:
Τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά στην πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Η κ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο «προορίζεται για άτομα 55 ετών και άνω και είναι ένα πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας και η πρόσληψη αυτών των ατόμων, θα γίνει σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ», όπως εξήγησε.
Τα προγράμματα που αφορούν όλους τους ανέργους, θα προβλέπει απασχόληση 1135 ανέργων, στο δημόσιο τομέα της υγείας, 1900 προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και 3700 θέσεις εργασίας σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε 17 δήμους της χώρας.
Η κ. Μαρία Καραμεσίνη, αναφέρθηκε και σε ένα επιπλέον πρόγραμμα 2000 θέσεων εργασίας, το οποίο αφορά σε άτομα με αναπηρίας και αποφυλακισμένους το οποίο θα προκηρυχθεί στα μέσα Αυγούστου.
Η ένταξη των ανέργων, στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας ,υπογράμμισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, θα γίνουν το φθινόπωρο και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ.