ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ…

0
1119
   
          Τετάρτη 17 Μαΐου 2017                                

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΜΕΣΑΡΑΣ «Η ΦΑΙΣΤΟΣ»
     
                                                                                  Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

η περίοδος που διανύουμε βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τα ευρύτερα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.
Γι’ άλλη μια φορά, από το 2010 και μετά, βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση νέων μέτρων (με εφαρμογή από 1-1-2019) που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το μισθό των εργαζομένων με τη μείωση του αφορολόγητου (5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο) και θα καταβαραθρώσουν για πολλοστή φορά τις συντάξεις (μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 9%). 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και συνολικά το μεγαλύτερο μέλος της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχουν τα περαιτέρω δυσβάστακτα μέτρα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των τραπεζών και του κεφαλαίου.
Η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου δόγματος υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης με σκοπό τη συρρίκνωση των βασικών δομών του Δημοσίου, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με χαμηλό κόστος σε ιδιωτικές εταιρείες και τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα με στόχο την αναδιανομή πλούτου προς όφελος των ισχυρών. Συγκεκριμένα λαμβάνονται μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018, αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.         
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται να δώσει τη μάχη μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017. Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή των εργαζόμενων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και των νέων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων. 
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου ενάντια στα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ακραία λιτότητα που έχει οδηγήσει στην αφαίμαξη μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και παράλληλα σε μεγάλα ποσοστά ανεργίας. Να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
Ταυτόχρονα να  παλέψουμε για την απαλλαγή από τα δεσμά της χρεοκρατίας, για κοινωνικές παροχές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
•ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ
•ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
•ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Κλείνουμε ΟΛΑ τα σχολεία της Μεσαράς. Η συμμετοχή στην Απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης του Μάη πρέπει να είναι καθολική.    
Για το Δ.Σ.
                                                                 
               Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
                          
     Γρηγόρης Γιαμαλάκης                                             Ιωάννης Μαθιουδάκης