Η ΔΡΩ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ 1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ…

0
757

Η Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ» στα πλαίσια ανάδειξης και διατήρησης της κρητικής παράδοσης διοργανώνει  τον 1ο  Διαγωνισμό Μαντινάδας για μικρούς και μεγάλους, με θέμα : «ΜΑΝΑ»

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με μια έως τρεις μαντινάδες, αδημοσίευτες, γραμμένες στην κρητική ντοπιολαλιά. Θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, να διαθέτουν δεκαπεντασύλλαβο, ομοιοκατάληκτο στίχο και να έχουν αυτοτελές νόημα. 


Ο διαγωνισμός αφορά τρεις ηλικιακές κατηγορίες:
α) 10-13 ετών 
β) 14-16 ετών
γ) 17 ετών και άνω 
Στις 3 πρώτες θέσεις κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθούν βραβεία στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου , με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις μαντινάδες τους στο email της ομάδας [email protected], με το ονοματεπώνυμο τους, την ηλικία τους και ένα τηλέφωνο. Κάθε συμμετοχή θα παίρνει έναν κωδικό και θα αποστέλλεται ανώνυμα στην κριτική επιτροπή για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
Η Κριτική επιτροπή αποτελείται από τους διακεκριμένους μαντιναδολόγους Ελένη Πλαγιωτάκη, Κωστή Λαγουδιανάκη, Χαριστή Κουκουμπεδάκη και Γιάννη Θεοδωράκη.
Η έναρξη του διαγωνισμού είναι την 26η του Μάρτη με καταληκτική ημερομηνία αποστολής των μαντινάδων είναι  27 Απριλίου 2018.
Από τις 28 Απριλίου έως και την 11η Μαίου  οι μαντινάδες θα είναι δημοσιευμένες στο http:www.bestidro.gr όπου και όλος ο κόσμος θα μπορεί να ψηφίσει την καλύτερη. 
Η τελική βαθμολογία θα διαμορφωθεί 70% από τις κριτικές της επιτροπής και 30% από την ψηφοφορία του κοινού. 
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρύνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 6983157038 Δήμητρα/ 6942883337 Στέφανος ή στο email:[email protected]