ΓΙΓΑΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ…

0
591

Ο καυτός ήλιος της Μεσαράς, ουδόλως φάνηκε να πτοεί τον καλλιτέχνη τοιχογραφιών AIVA που ο φακός του “Διαsosτε” τον απαθανάτισε στις Μοίρες Δήμου Φαιστού, μεσημεριανές ώρες Δευτέρας 3 Αυγούστου, με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ανεβασμένο στις σκαλωσιές, να εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο έργο του που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.


Πρόκειται για μια τοιχογραφία-γίγας 14 επί 26 μέτρα, σε κεντρικό κτίριο (και συγκεκριμένα αυτό που στεγάζει το Γυμναστήριο Μαλλιαράκη) στην οδό 28η Οκτωβρίου.

Πίσω από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται το “Street Painting Team” που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “έχει την χαρά να διοργανώνει και φέτος στα πλαίσια του project “Breakin The Wall” μία τοιχογραφία στην περιοχή της Νότιας Κρήτης.

Αυτή την φορά με φιλοξενούμενο τον Καλλιτέχνη τοιχογραφιών AIVA από την Αθήνα”.

Ο Καλλιτέχνης “AIVA” έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο και ήδη έχει στο ιστορικό του 10 χρόνια εμπειρίας σε τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας.

Αυτό που τον έκανε να ξεκινήσει τις τοιχογραφίες, είναι η μελέτη του πάνω στην ελληνική γραμματεία και στα αρχαία ελληνικά κείμενα. Ξεχωρίζεις την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του AIVA καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν σε όλα τα σχέδια του απαρτίζονται από ελληνικές λέξεις, ή ονόματα, αριθμούς και γεωμετρία.

Τα κτίρια που έχει φιλοτεχνήσει, μέχρι τώρα, τοίχους τους, βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, σε δημόσιο χώρο, που σημαίνει πως η τέχνη του λειτουργεί εκπαιδευτικά προς όλους.

Το έργο πραγματοποιείται με την χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Γερμανίας «ΖΕΥΣ».

Ο Σύλλογος ΖΕΥΣ στηρίζει κάθε μορφή τέχνης που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.