ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ…

0
1304


Την ένταξη ενός ακόμα νέου έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο λόγος για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 245.040,00 €, το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου.


Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων του σταθμού, η τοποθέτηση  θερμοπρόσοψης, η αποκατάσταση – επισκευή της μόνωσης στο δώμα, κ.α.


Την ικανοποίηση του για την προώθηση ενός σημαντικού έργου που θα αναβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου εξέφρασε με σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος επισημαίνει πως – πέραν της ανωτέρω παρέμβασης – η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, την εκτέλεση και πρόσθετων εργασιών στο σταθμό που αφορούν:


την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού παιδικής χαράς στον προαύλιο χώρο του σταθμού,
την περαιτέρω συντήρηση και αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής του σταθμού για την προσαρμογή αυτού στις προδιαγραφές του Π.Δ. 99/2017 και
τη δημιουργία ενός νέου τμήματος βρεφικής φροντίδας στο σταθμό, δυναμικότητας δέκα (10) βρεφών.