ΡΑΒΔΙΖΑΝ ΞΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ…

0
436

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν τρεις άνδρες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου που έμπαιναν σε ξένα Λιόφυτα και ράβδιζαν τις ελιές με σκοπό στη συνέχεια να πουλήσουν το Λάδι, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή τιμή του.

Την Πέμπτη (2/2) οι αστυνομικοί του Τμήματος Αστερουσίων είχαν πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα είχαν μπει στο χωράφι γυναίκας και ράβδιζαν τις ελιές.

Όταν έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν δύο άνδρες να ραβδίζουν ελιές και έναν τρίτο να φορτώνει τα σακιά στο αγροτικό ενώ στο χωράφι βρέθηκαν και τέσσερα γεμάτα

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες από το Πακιστάν ηλικίας 33 και 23 ετών ενώ ο τρίτος που φόρτωνε τους φάρδους είναι ένας 35χρονος Κρητικός. 

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, ο 35χρονος έβρισκε Λιόφυτα όπου οι ιδιοκτήτες τους ζούσαν σε αλλά χωριά …

Με αυτό τον τρόπο, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου,είχαν Ραβδίσει παράνομα 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Τα σακιά με τον ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και Ι.Χ Φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Πηγή:ekriti.gr