Ο …ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ… ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ…

0
715

Στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ασημίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης την Παρασκευή 29-06-2018, εθελοντές από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ Πανεπιστημίου Πατρών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασημίου βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης σχολής Ζαχαριουδάκη, για να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με τη δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών).

Τους λιλιπούτειους αλλά δεινούς χορευτές πλαισίωσαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σταματάκης στη λύρα, Μανώλης Σταματάκης στο λαγούτο και Μανώλης Ματαλλιωτάκης στην κιθάρα.

Εκ μέρους του Αιματοκρήτη θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που έγιναν δωρητές μυελού οστών και που μας συγκίνησαν με τις σκέψεις και την ευασθησία τους. Ανάμεσά τους ο πατέρας Σκουλάς Ιωάννης, εφημέριος στην περιοχή, το μέλος του ΔΣ του Αιματοκρήτη κος Προκοπάκης που γιόρτασε τα γενέθλια του με τον πιο όμορφο τρόπο μαζί μας, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Φαραγκιανών κ Χατζηθωμάς Νίκος με τη σύζυγό του και άλλα πολλά ζευγάρια που μαζί έκαναν αυτή την κίνηση ανθρωπιάς.
Ο γυναικείος πληθυσμός υπερίσχυσε βέβαια αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Μπράβο, είστε άξιοι!


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για τη δωρεά ομφάλιου αίματος και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό της ΔηΤΟΒ-Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με τη δωρεά ομφαλικού αίματος προς δημόσια χρήση.

Από καρδιάς ευχαριστίες στις σχολές χορού Ζαχαριουδάκη και προσωπικά στον κ Ζαχαριουδάκη που από εδώ και πέρα θα φιλοξενεί τον “Αιματοκρήτη” σε παρόμοιες εκδηλώσεις, στην Δημ. Σύμβουλο Δ. Γόρτυνας κα Σφακιανάκη, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασημίου και ιδιαίτερα στις κυρίες Αθηνά και Σπυριδούλα Γεωργιάδη, στον κο Φουντουλάκη Ιωάννη. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε το ΚΕΔΜΠΟΠ-Χάρισε Ζωή χάρη στο οποίο μπορούμε και κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια στην Κρήτη! Η επιστημονικότητα και η οργανωτικότητα των ανθρώπων του ΚΕΔΜΟΠ αποτελεί πραγματικά ότι καλύτερο είχε να “κερδίσει” το νησί μας στον αγώνα αυτό ανθρωπιάς και παγκόσμιας αλληλεγγύης!

Από το Ασήμι, τους μικρούς χορευτές, τους εθελοντές του Αιματοκρήτη και όλους τους φίλους, στέλνουμε πολλούς χαιρετισμούς σε όλους…