ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΥΟΥ ΠΡΕΣΒΗ…

0
411

Επίσημα ανακοινώθηκε η απέλαση του Λίβυου πρέσβη, στον οποίο είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο Λίβυος επιτετραμμένος προσήλθε στο υπουργείο το εξωτερικών το πρωί, όπου του έγινε γνωστό ότι είναι persona non grata και, κατόπιν, του δόθηκε προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια  η απόφαση αυτή είναι «συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει» ενώ διευκρίνισε ότι «η απόφαση δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη».

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν κατατέθηκε στη Βουλή της Λιβύης καθώς το σώμα διαφωνεί με το περιεχόμενό της ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Agile Saleh Issa Gwoider αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Προέδρου του λιβυκού κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς ο κ. Τασούλας αν ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης θα επισκεφθεί και το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι αυτό θα δεν είναι ακόμα γνωστό…