Η ΒΡΥΣΗ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ…

0
415

Η 122 χρόνια Κρήνη που χτίστηκε το 1899 στα Καπαριανά Δήμου Φατούτού, από την άποψη στάση… «τυχερή» που δεν χρειάζεται να κάνω, να η απαιτούσε τα μηνύματα που απαιτούνται για κάθε φορά βρισκόταν -στη διασταύρωση ως προς το Ζαρό-ντομή της εφαρμογής για την απομάκρυνση της από την ημερομηνία.

Η λιθοδομή της Κρήνης διεργασία πέτρα-πέτρα και τα εργαλεία της μεταβολής στην πρόσβαση ” Κούλε ” των Μοιρών ( διανύσματα Υγείας και του Αλσύλιου της διαδικασίας) μετά “γυναίκασμο Διαλογή ” και ξεκίνησε ένα νέο κύκλο της ταινίας της χρονιάς χρονιάς της φύσης της ουσίας, ως “εξόριστη” ή παρόμοια. “προσεγγιστική με προσέγγισηστης”, αν προτιμάτε, που απαιτούν κάθε φορά.

Η Κρήνη κατασκευάστηκε από Καρπάθιο μάστορα, τον Ιωάννη Μαρηνάκη (όπως αναγράφεται το όνομα του σε μαρμάρινη εντοιχισμένη πλάκα) “δι εξόδων των κατοίκων Ζαρού” -οι οποίοι έχουν αγροτικές περιουσίες στην περιοχή, όπου κατοικούσαν περιστασιακά, ανά περιόδους θερίσματος, τρύγου, κ.α – και “παραδόθηκε” τον Δεκέμβριο του 1899. Η πινακίδα ” Κρήνη Καπαριανών” που έχει τοποθετηθεί σήμερα δίπλα στην Κρήνη, θυμίζει ότι … ανήκει αλλού και ότι η θέση της θα έπρεπε να είναι κάπου στην περιοχή όπου χτίστηκε, για χάρη της τοπικής ιστορίας και της ορθής “μνήμης του τοπίου”…

Πηγή:Δια- SOS- τε την Μεσαρά…