ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΙΡΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ…

0
1568

Σε ηλικία 78 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή ο επί δύο τετραετίες (1982-1990) τέως Δήμαρχος Μοιρών με καταγωγή από το Ζαρό, Γιάννης Ρομπογιαννάκης, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είχε διατελέσει Αντινομάρχης επί θητείας Γιάννη Γαρεφαλάκη και Δημήτρη Σαρρή, ενώ είχε υπηρετήσει ως Διοικητής της ΑΤΕ Νοτίου Αιγαίου, Δωδεκανήσων και Κρήτης. Επί θητείας του είχαν ξεκινήσει τη λειτουργία τους τα καταστήματα της ΑΤΕ σε Τυμπάκι και Ασήμι.

Επίσης είχε διατελέσει υποδιοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της εταιρίας ΒΟΤΟΜΟΣ ΑΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ενώ τον συνέδεε στενή φιλία με τους αείμνηστους Ανδρέα Παπανδρέου και Γιώργο Γεννηματά.

Επί θητείας του στον δημαρχιακό θώκο επιτελέστηκε σημαντικό έργο που βοήθησε στην περαιτέρω ανάπτυξη των Μοιρών, με σημαντικότερες παρεμβάσεις την πεζοδρόμηση και την κατασκευή του 1)αγωγού ομβρίων υδάτων, την ανέγερση και στελέχωση του 2)Κέντρου Υγείας Μοιρών και του 3)Νηπιαγωγείου, την κατασκευή του 4)Δημοτικού Μεγάρου, την ίδρυση του5) Μηχανολογικού και του6) Πυροσβεστικού Κλιμακίου, τη διαμόρφωση του7)αλσυλλίου του Κούλε, την λειτουργία των 8)σφαγείων, την καθιέρωση εκδηλώσεων στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών και πολλές ακόμα παρεμβάσεις.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 3:00 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Μοιρών.

το Gortyna live.com εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει!