ΕΠΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ…

0
525

Τουρίστες θετικοί στην covid διέμεναν στο κέντρο και στου Κοκκίνη…

 Νοσηλεύεται 55χρονος Ηρακλειώτης

Οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι ξενοδοχείου στην περιοχή του Κοκκίνη μάλλον ένιωσαν αμήχανα και ανήσυχα όταν χθες είδαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ με τις ειδικές στολές προστασίας  για την Covid 19 να παραλαμβάνουν τετραμελή οικογένεια από τη Ρουμανία για τη μεταφορά τους σε ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή της Χερσονήσου.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση σε γειτονιά του κέντρου στο Ηράκλειο απ’ όπου διασώστες του ΕΚΑΒ, με τα ανάλογα μέτρα προστασίας, παρέλαβαν τρεις ακόμα Ρουμάνους, μέλη οικογένειας, με προορισμό την Χερσόνησο και ένα από τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Εικόνες και καταστάσεις ασυνήθιστες μέχρι πρότινος για τα δεδομένα της Κρήτης αλλά τελικώς αναπόφευκτες μετά την απελευθέρωση των πτήσεων και το άνοιγμα των συνόρων. Όσο αυξάνονται οι ροές των τουριστών τόσο θα αυξάνονται και τα θετικά κρούσματα Covid.

Και οι επτά προαναφερόμενοι Ρουμάνοι ταξίδεψαν με την ίδια πτήση. Καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταφθάνουν πτήσεις από Ρουμανία και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας (αυτή τη στιγμή είναι υπ’ αριθμόν 1 χώρα στη λίστα επικινδυνότητας) υποβάλλονται όλοι σε τεστ.

Όπως έχει γράψει η «Π» στην πρώτη πτήση από Ρουμανία υποβλήθηκαν σε τεστ και οι 160 επιβάτες.

Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά την επόμενη ημέρα οπότε και ανατέθηκε στο ΕΚΑΒ να τους εντοπίσει, να τους ενημερώσει και να τους μεταφέρει στα ξενοδοχεία καραντίνας, στην Χερσόνησο.

Στην περίπτωση της 4μελους οικογένειας, στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Κοκκίνη, θετικό βγήκε ένα 8χρονο αγοράκι.

Κατά συνέπεια το παιδί ακολούθησαν οι γονείς και το αδερφάκι του.

Στη δεύτερη περίπτωση της τριμελούς οικογένειας, θετικός βγήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μπαμπάς της οικογένειας. Διέμεναν σε διαμέρισμα airbnb στο κέντρο του Ηρακλείου.

55χρονος Ηρακλειώτης νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Ένας 55χρονος Ηρακλειώτης και μία 38χρονη συγγενής του, η οποία φέρεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί στην Covid 19.

Η 38χρονη δεν έχει συμπτώματα και κατά συνέπεια θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 55χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο ΠΑΓΝΗ όμως η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται θετικά.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε χθες για την περίπτωσή του, έπεσε και ο πυρετός.

Πηγή:Patris.gr