ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ…

0
509

Στην περιοχή, μετά το νέο επεισόδιο στο επαναλαμβανόμενο όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών, με τη σιωπηρή ανοχή – αν όχι συγκάλυψη – των συστημικών ΜΜΕ.

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και μαζικά στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου το μεσημέρι έγιναν θεατές – κάποιοι υπήρξαν και θύματα – απίστευτης αστυνομικής βίας, από προπηλακισμούς μέχρι κυνηγητό και ξυλοδαρμούς, παρουσία οικογενειών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένων.

https://www.facebook.com/1203924921/posts/10226096575259928/

Όπως μεταδίδουν τοπικά ιστολόγια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τη μαζικότατη πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, ενώ συνεχώς καταφθάνουν διμοιρίες από άλλες περιοχές.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πάνω από 1000 συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σβηστούν τα πρόστιμα.

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά την απρόκλητη επίθεση σε βάρος πολιτών το μεσημέρι, οι αστυνομικοί με το γνωστό επιθετικό ύφος εξουσίας που επιδεικνύουν, καθώς έχουν «ελευθέρας» από τους ανωτέρους τους, άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογενειάρχες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα και κυνήγησαν νεαρό που τράβαγε βίντεο!

“Δεχτήκαμε επίθεση”, λέει η ΕΛ.ΑΣ για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένορκη διοικητική εξέταση για το βίντεο που κάνει τον γύρο των social media και δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν πολίτη ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».