ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ…

0
581

Στους λογιστές τους θα πρέπει να απευθυνθούν άµεσα οι συνταξιούχοι αγρότες, προκειµένου να καταθέσουν έως και τις 31 ∆εκεµβρίου 2018 την αίτηση για τα αναδροµικά.
Αυτό θα πρέπει να γίνει, σύµφωνα µε τους φοροτεχνικούς, ούτως ώστε να µη χάσουν το δικαίωµα για το έτος 2013, το οποίο παραγράφεται λόγω του ότι έχει παρέλθει η 5ετία µέσα στην οποία µπορεί κάποιος να στραφεί νοµικά κατά του ∆ηµοσίου. Αν και η αίτηση από τις 12 Νοεµβρίου και µετά υποβάλλεται µόνο ηλεκτρονικά, σύµφωνα µε ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, οι εν δυνάµει δικαιούχοι των αναδροµικών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τονίζεται ότι οι ενέργειες των συνταξιούχων δεν ολοκληρώνονται µε την αίτηση. Στη συνέχεια, και εντός εξαµήνου, δηλαδή µέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, θα πρέπει να ασκήσουν και αγωγή κατά του δηµοσίου.
Επιπλέον, λογιστές που ασχολούνται µε το θέµα, αναφέρουν ότι οι συνταξιούχοι στην αίτηση που θα καταθέσουν θα πρέπει να αναφέρουν ότι ζητούν από τον ΕΦΚΑ να τους ενηµερώσει και για τα συνολικό ποσό το οποίο διεκδικούν.