ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ Η ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ…

0
735

Φοβισμένοι οι κάτοικοι- Καθησυχάζει η Περιφέρεια…

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους ξύπνησαν οι περίπου 3.000 κάτοικοι της Μεσοποταμίας Καστοριάς, καθώς από τα ξημερώματα απαγορεύεται τόσο η είσοδος και η έξοδος από το χωριό, όσο και οι μετακινήσεις.

 Τα 10 βεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και τα 2 που τελούν υπό διερεύνηση σήμαναν συναγερμό στις Αρχές, με αποτέλεσμα το χωριό να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και να εφαρμοστεί ολική καραντίνα. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι καλούνται πλέον να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τα αυστηρά μέτρα…


«Από τη μία ημέρα στην άλλη άλλαξε όλη η ζωή μας. Η λέξη καραντίνα είναι δύσκολη μόνο που την ακούς, πόσο μάλλον να τη ζεις κιολας, όπως είπε κ. Κοκοβίδη που διατηρεί αρτοποιείο στο χωριό. «Είχαμε τα μέτρα ασφαλείας και πιστεύαμε θα τα καταφέρουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζούμε τώρα», συμπλήρωσε.

«Μέχρι χθες ο κόσμος έβγαινε να πάρει το ψωμάκι του, να πάει στο φαρμακείο και να ψωνίσει στο  σούπερ μάρκετ του. Σήμερα επικρατεί νέκρα, δεν κυκλοφορείς καθόλου, έχουμε μπει στην απόλυτη καραντίνα», είπε.

«Όλα τα καταστήματα δουλεύουμε με delivery. Ακόμη και τα φάρμακα στα φέρνουν στην πόρτα σου», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι από την πλευρά τους όσοι ιδιοκτήτες λειτουργούν τα καταστήματά τους, λαμβάνουν ό,τι μέτρα αυτοπροστασίας μπορούν να φανταστούν. 

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Τους ενημερώνουμε από πριν για το πόσο κοστίζει το ψωμί τους, ώστε να έχουν ακριβώς το αντίτιμο ή τους δίνουμε τα ρέστα τους τυλιγμένα σε χαρτί, ώστε να μην τα πιάσουν», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την τροφοδοσία του χωριού, σημείωσε ότι οι Αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει και να βγει από το χωριό. «Χρειάστηκα εμπόρευμα σήμερα και δεν μου το έφεραν, αναγκάστηκα και πήγα και το πάρω από την είσοδο του χωριού», είπε η κ. Κοκοβίδη.