ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ …

0
783

🇬🇷🇬🇷

Σε κλίμα συγκίνησης, σε μια σεμνή τελετή στις Βρύσες Αμαρίου πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 15ης Αυγούστου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ιστορικής καμπάνας, ενός από τα δύο μοναδικά σωζόμενα τμήματα της εκκλησίας του χωριού την οποία έκαψαν ολοσχερώς οι Γερμανοί κατακτητές στο πέρασμα τους το 1944.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και καλαίσθητο από άποψη αρχιτεκτονικής κατασκευής μνημείο, το οποίο επιμελήθηκε εθελοντικά με τη βοήθεια των συγχωριανών του ο κ. Μανώλης Κυδωνάκης και πλέον θα δεσπόζει δίπλα στην σύγχρονη εκκλησία του χωριού, υπενθυμίζοντας σε κάθε διαβάτη και περαστικό τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στις Βρύσες και στα χωριά του Κέντρους.

Κατά την διάρκεια της τελετής, την οποία συντόνισε ο κ. Μανώλης Χανιωτάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου προέβη στην τιμητική βράβευση του δασκάλου κ. Γεωργίου Κουκλινού, ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης για όσα έχει προσφέρει διαχρονικά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.