ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ…

0
465

Στην υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή ξενώνα συλλόγου ΑΜΕΑ νότιας Κρήτης “Το μέλλον”» προχώρησε με τον ανάδοχο του έργου ο Δήμος Φαιστού.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του Δημάρχου Φαιστού, του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, των αρμόδιων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.


Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την έκβαση του έργου, το οποίο αναμένεται να προσφέρει μια σημαντική, νέα δομή για όλα τα ΑΜΕΑ.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας από την πλευρά του δήλωσε πως άμεσα θα προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου, προκειμένου στο ταχύτερο δυνατό διάστημα να εκκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου.


Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία για την κατασκευή του έργου έχει οριστεί στους 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ η ημερομηνία υπογραφής αποτελεί και την θεωρητική ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου.


«Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση από την πορεία εξέλιξης του συγκεκριμένου έργου, διότι πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑΜΕΑ της περιοχής και τον Μανώλη Στεφανουδάκη» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:


«Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να απαντήσει στις ανάγκες για ισότητα, καθώς και σε αναβαθμισμένες δομές στο Δήμο Φαιστού, που αφορούν σε ανθρώπους που είναι ίσοι με εμάς, απλά έχουν κάποιες δυσκολίες που οφείλουμε ως δημοτική αρχή και ως κοινωνία να αφουγκραστούμε και να μεριμνήσουμε γι’ αυτές.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε έχοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Φασομυτάκης ανέφερε:


«Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι το μοναδικό που πραγματοποιείται για τα ΑΜΕΑ στο Δήμο Φαιστού.

Μια σειρά από δράσεις υλοποιούνται, με την υποστήριξη του Συλλόγου, αλλά και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Είναι γνωστές ήδη πολλές δράσεις, μεταξύ των οποιών οι προσβάσεις ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Φαιστού, οι δράσεις για προπονητήριο ΑΜΕΑ , οι δράσεις για κοπηλατοδρόμιο στη Φανερωμένη και μια σειρά ακόμα από προσπάθειες.

Εμείς συνεχίζουμε, πιστεύοντας πως το δικαίωμα στην ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες είναι δικαίωμα που έχουν όλοι οι πολίτες».