ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ – ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ ΜΟΙΡΩΝ…

0
619

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, σε συνέχεια του καλοκαιρινού κύκλου επαναληπτικών – επιμορφωτικών επανεκπαιδεύσεων του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Μοιρών του Ε.Ε.Σ., πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Βρέλη, στην έδρα του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών


(που ευχαριστούμε ξανά για την φιλοξενία), επανεκπαίδευση των 28 συμμετεχόντων Εθελοντών σε σενάριο ανεύρεσης αγνοουμένων με διαχείριση πολυτραυματία.
Το σενάριο προέβλεπε την κλήση του Σώματος από φορέα της Πολιτικής Προστασίας (Π.Π.) για συνδρομή στην ανεύρεση ενός ζευγαριού συμπολιτών μας, όπου ο άνδρας, με συμπτώματα alzheimer και θερμοπληξίας, είχε χαθεί από τις μεσημβρινές ώρες και η σύζυγος του που είχε χαθεί από τις απογευματινές ώρες όταν στην προσπάθεια της να τον βρει είχε υποστεί σε πτώση με συνέπεια σοβαρές κακώσεις αυχενικής μοίρας.
Οι Εθελοντές αξιοποιώντας τις πληροφορίες από την Π.Π. και από παρακείμενο γείτονα κατάφεραν να εντοπίσουν τους πάσχοντες και να τους διαχειριστούν με ασφάλεια μέχρι την διακομιδή τους από το Ε.Κ.Α.Β. στο Κ.Υ. Μοιρών (σύμφωνα πάντα με το σενάριο).
Οι 28 παρόντες Εθελοντές, μεταξύ αυτών η διοίκηση του Σώματος και οι εκπαιδευτές τους, πραγματοποίησαν την εκπαίδευση σύμφωνα με το πλάνο έκτακτης κινητοποίησης σε ανάλογες περιπτώσεις και τα συμπεράσματα που βγήκαν μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν.


Στην αξιολόγηση της εκπαίδευσης παρών ήταν και ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος Μοιρών κος Αλεξανδράκης Αντώνιος, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους Εθελοντές για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και την πραγματικά αξιέπαινη συμμετοχή.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ως Εθελοντική δύναμη ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία έχει υποχρέωση να συνδράμει τους επίσημους φορείς αυτής, σε κάθε έκτακτο γεγονός που απειλεί την ανθρώπινη ζωή και συνεπώς οι ασκήσεις-εκπαιδεύσεις προσομοίωσης πραγματικών περιστατικών κρίνονται απαραίτητες για την επιχειρησιακή αρτιότητα και την εμπέδωση του ρόλου των Εθελοντών.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι – Όπου υπάρχει ανάγκη…