ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ο ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ…

0
696

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για δυο εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Ευστράτιος Ζαφείρης
Σε ενημερωτική εκδήλωση που θα αφορά μόνο ελαιουργούς και ελαιοτριβεία θα παραστεί την Πέμπτη στις 14:00, στο Επιμελητήριο, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Ευστράτιος Ζαφείρης ο οποίος και θα παρουσιάσει την νέα Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων. Συγκεκριμένα ο κος Ζαφείρης θα παρουσιάσει τις αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο σε σχέση με την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων και την διαχείριση των αποβλήτων τους. Με τα νέα δεδομένα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα ελαιοτριβεία να εναρμονιστούν με τις ισχύουσες περιβαλλοντικές διατάξεις απλοποιώντας τις διαδικασίες. Η εν λόγω ΚΥΑ εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2017 (ΦΕΚ 4333 Β’ 12/12/2017) αλλά υπάρχουν ακόμη ασάφειες, ενώ η ανταπόκριση των ελαιοτριβείων στη συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ακόμη μικρή. Η εκδήλωση είναι κλειστή δεδομένου ότι αφορά μόνο ελαιουργούς και επιχειρήσεις ελαιοτριβείων.
Εξάλλου την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 10:30, ο Γενικός Γραμματέας θα είναι βασικός εισηγητής στην συνάντηση εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: «Σύνδεση αγροδιατροφής και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό». Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιασθούν οι τρόποι βέλτιστης αξιοποίησης των Ελληνικών προϊόντων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.