ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΈΛΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…

0
429

Δήλωση Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη για τις εξελίξεις σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή:


« Είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στην περιοχή μας μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν από τον μόνιμο μηχανισμό Κρατικής Αρωγής το οποίο σημαίνει ότι θα είναι άμεσες και υψηλότερες από τον μηχανισμό των ΠΣΕΑ και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.


Σύμφωνα με πληροφορίες μου θα είναι περίπου 100 ανά δέντρο ελιάς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και 50 ευρώ ανά δέντρο για τους μη κατά κύριο επάγγελμα, με 50% προκαταβολή και το υπόλοιπο με την αποκατάσταση της καλλιέργειας και αντίστοιχα υψηλή θα είναι και για τις αμπελοκαλλιέργειες χωρίς να γνωρίζω το ακριβές ποσό.
Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει τόσο δημόσια όσο και στις συναντήσεις με τους κατοίκους ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί άλλος τρόπος αποζημιώσεων και όχι μέσω της χρονοβόρου διαδικασίας των ΠΣΕΑ η οποία θα κρατήσει χρόνια και θα δώσει ψίχουλα.


Ευχαριστώ θερμά τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλλογιάννη με το οποίο είχα συνεχή επικοινωνία όλες αυτές τις μέρες και γνωρίζω τις επαφές και τις πιέσεις που άσκησε στον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για άμεση επούλωση των πληγών της πυρκαγιάς»