ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ…

0
882

Σε περιοχές και χωριά του Δήμου Φαιστού που υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες της δυνατής βροχόπτωσης, που προκλήθηκαν κυρίως από τα πλημμυρισμένα ρέματα παρέα με τους υποψήφιους Δημοτικούς

Συμβούλους Μανώλη Κουτσάκη, Γιώργο Σταθοράκη και Άρη Λενακάκη, για να δούμε από κοντά τα προβλήματα και να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους σε Αντισκάρι, Πλατιά Περάματα, Πηγαϊδάκια, Κριγιούς, Χρυσόστομο και Καλά Λιμάνια.

Είναι επιτακτική η ανάγκη προληπτικών μέτρων εντός και πλησίον των οικισμών, σε ρέματα και αγροτικούς δρόμους. Ενέργειες που είτε αφορούν την δημιουργία υποδομών, είτε έργα συντήρησης, είτε καθαρισμό ρεμάτων, είτε δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης, είτε φροντίδα δρόμων, θα πρέπει να γίνονται μήνες πριν- και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων για να επέμβουμε, μετά τις καταστροφικές συνέπειες που δεν προλάβαμε, όπως συχνά γίνεται.
Οι πολυαναμενόμενες βροχές -που αποτελούν ευλογία για την διψασμένη κρητική γη- δημιούργησαν δυστυχώς και πολλά προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και πρόνοιας για την, αναμενόμενη τέτοια εποχή, επέλαση κακοκαιρίας.