ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΑΛΙΦΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ…

347
0

Πληροφορίες ότι έχουν καταρρεύσει παλιά σπίτια, κατοικημένα και μη.

Ο Δήμος θα μεριμνήσει για την διαμονή των κατοίκων.

Παλιά πετρόκτιστα κτήρια, εγκαταλελειμμένα αλλά και κάποια κατοικήσιμα, έχουν καταρρεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται από το πρωί σε χωριά του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου.
Αυτή την ώρα, ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Σέγκος, βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Καινούργιο Χωριό αλλά και τη Γαλίφα, από όπου τον έχουν ενημερώσει ότι σημειώθηκαν καταπτώσεις σε παλιά σπίτια. Ακόμα, υπάρχουν πληροφορίες, ότι κάποια κατοικούνταν και ο Δήμος θα φροντίσει ούτως ώστε οι κάτοικοι να μείνουν σε ασφαλές μέρος.
Για τα σχολεία, αναφέρει στο Cretalive πως δεν του αναφέρθηκαν ζημιές, ο Δήμος, έτσι κι αλλιώς, είχε βγάλει απόφαση να μείνουν κλειστά, πριν εκδοθεί η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Κρήτης.
Πάντως, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και τα παιδιά αποχώρησαν χωρίς προβλήματα από τα σχολεία της περιοχής.
Σημειώνεται πως, όπως όλος ο κόσμος, έτσι και τουρίστες ξενοδοχείων σε περιοχές, όπως είναι η Χερσόνησος, βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.
Ο κ. Σέγκος αναφέρει πως και στο Δημαρχείο, έπεσαν βιβλιοθήκες, το φαινόμενο ήταν έντονο, «δεν έχουμε ξανανιώσει κάτι αντίστοιχο», περιγράφει.
Πάντως, πληροφορίες του Cretalive κάνουν λόγο για κατολισθήσεις σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και πτώση μπαλκονιών.

Κλειστό το Ενυδρείο
Λόγω του σεισμού, το Ενυδρείο Κρήτης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:


«Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας ότι το Ενυδρείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα 27/9/2021 για λόγους ασφαλείας μετά τον πρωινό σεισμό.»

Προηγούμενο άρθροΑΝΔΡΑΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ…
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ…