ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ…

0
620

Οριζόντια, καλύπτοντας δηλαδή όλους τους μισθωτούς είτε εργάζονται με μερική απασχόληση είτε με πλήρη απασχόληση, θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ από την κυβέρνηση στους εργαζόμενους εταιρειών που έκλεισαν ή έχουν δραματική μείωση τζίρου λόγω κορωνοϊού.

Το αίτημα για το επίδομα θα υποβληθεί σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες στο περιβάλλον του συστήματος Εργάνη, οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

Τα στοιχεία των εργαζομένων που θα υποβάλλουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα διασταυρώνονται με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας.

Με αυτή την υπεύθυνη δήλωση οι εργοδότες θα δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.