ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 10η ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ…

431
0

Αγαπητοί φίλοι,

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, έχει 41 μέλη μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τούς Συλλόγους της περιοχής μας, ώστε να αποκτήσουμε μια ισχυρή φωνή στην προώθηση των πολιτιστικών και επαγγελματικών θεμάτων που μας απασχολούν.

Ο κάθε Σύλλογος φυσικά παραμένει ανεξάρτητος στις δραστηριότητές του, είναι δηλαδή ελεύθερος να ακολουθεί και να υλοποιεί τούς σκοπούς πού προβλέπονται από το καταστατικό του.

Το Δίκτυο Συλλόγων από την άλλη μεριά φιλοδοξεί να οργανώσει και να συντονίσει κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων και να βοηθήσει στην δημιουργία μιας σταθερής πολιτιστικής προσφοράς στους κατοίκους της Μεσσαράς κατά την διάρκεια όλου του έτους σεβόμενοι την βασική δράση του Δικτύου που είναι η γευσιγνωσία.
Η σημασία της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας είναι καθοριστική και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γι’ αυτό και οργανώνουμε συνεργασίες με ιδρύματα και πανεπιστημιακούς φορείς, με στόχο την ανάδειξη γαστρονομικού τουρισμού των τοπικών προϊόντων μας αναδεικνύοντας, έτσι με επιστημονική τεκμηρίωση την ποιότητα αλλά και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Η δημιουργία και προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε χωριού και γαστρονομικού χάρτης της Μεσσαράς. Με αυτόν τον τρόπο παροτρύνουμε όσους συμπατριώτες μας το επιθυμούν, να ασχοληθούν καλυτερεύοντας την ποιότητα της παραγωγής τους, αλλά και να στραφούν στην παραγωγή νέων προϊόντων, αλλά και παραδοσιακών, που θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις διεθνείς αγορές, με τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώνουμε κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό ή σύνολα χωριών, κάθε φορά, μία επίδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας. Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά άγρια χόρτα, τα κηπευτικά, κλπ έπαιξαν και παίζουν ως τώρα , σπουδαίο ρόλο στη Μεσσαρίτικη κουζίνα.

Ο στόχος και πάλι, της 10ης γευσιγνωσίας, είναι να μυήσουμε τον ντόπιο, τον εγχώριο τουρίστα και τον τουρίστα του εξωτερικού στις γεύσεις της Μεσσαράς διαφημίζοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της , δημιουργώντας και προβάλλοντας έτσι το πάζλ του γευσιγνωστικού χάρτη της περιοχής.

Τα χωριά που έχουν αναλάβει την γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς είναι: το Καμηλάρι το 2009, η Πόμπια το 2012, ο Σοκαράς το 2013, ο Χάρακας το 2014, ο Αμπελούζος το 2015, η Μητρόπολη 2016, ο Σίβας Πυργιωτίσσης το 2017 ο Άγιος Θωμάς το 2018 και στο Μουσείο Μεσσαράς 2018.

Ζητούμε λοιπόν, από όσα μέλη μας, ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το γεγονός και διαθέτουν επίσης τον κατάλληλο χώρο συμμεριζόμενοι παράλληλα τους στόχους που έχουν τεθεί να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.

Τηλ. Επικοινωνίας: Σπυριδάκης Μιχάλης 6932311115 email:[email protected]
και Λέριος Νίκος 6974213368.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος η 31η Δεκεμβρίου 2018.

Το Δ/Σ
του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς
σας εύχεται Καλή Χρόνια και Καλές Εορτές

Προηγούμενο άρθροΑΥΓΕΝΑΚΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Επόμενο άρθροΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018…