ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ Ε. Ρ. Τ…

0
486

ΕΡΤ επανέρχεται με νέες σειρές και οι οποίες πραγματικά τα πηγαίνουν εξαιρετικά, μιας και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και με δυνατούς αντιπάλους (όσο και να μην μας αρέσει το Bachelor έχει εξαιρετικά νούμερα, ενώ παράλληλα υπήρχε και ο αγώνας μπάσκετ Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός και φυσικά η σταθερή αξία “Άγριες Μέλισσες”) έκανε πολύ καλή τηλεθέαση.

Έτσι λοιπόν μετά το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», που έκανε την αρχή στις 12 Οκτωβρίου με απροσδόκητα καλά νούμερα, σειρά είχαν «Τα καλύτερα μας χρόνια» και η «Η Τούρτα της Μαμάς» κερδίζοντας τόσο τα θετικά σχόλια του κοινού, όσο και νούμερα που σίγουρα είχε καιρό να δει η ΕΡΤ1 και γενικότερα τα κρατικά κανάλια. Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες πριν τα πρώτα επεισόδια είχαν πάει πολύ καλά και στο Ertflix.

Τα Καλύτερα Μας Χρόνια

Έχει να κάνει με την νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξαλλάσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο. Αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις 8 ετών στο ξεκίνημα της σειράς.

Το σενάριο είναι του Νίκου Απειρανθείτη και της Κατερίνας Μπέη, σκηνοθεσία Κώστα Καπάκα (πιο γνωστού από το Pepermint), ενώ παίζουν οι Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαίρη), Μελέτης Ηλίας (Στέλιος), Υβόννη Μαλτέζου (Ερμιόνη), Τζένη Θεωνά (Νανά), Εριφύλη Κιτζόγλου (Ελπίδα), Δημήτρης Καπουράνης (Αντώνης), Μανώλης Γκίνης (Άγγελος), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ρούλα), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Γιάννης), Αλέξανδρος Δεδάκης (Λούης), Ρένος Χαραλαμπίδης (Παπαδόπουλος), Νατάσα Ασίκη (Πελαγία), Μελίνα Βάμπουλα (Πέπη), Γιάννης Δρακόπουλος (Παπάς), Τόνια Σωτηροπούλου (Αντιγόνη), Ερρίκος Λίτσης (Νίκος), Μιχάλης Οικονόμου (Δημήτρης), Γεωργία Κουβαράκη (Μάρθα), Αντώνης Σανιάνος (Μίλτος), Μαρία Βοσκοπούλου (Παγιέτ), Νίκος Ορφανός (Μιχάλης), Γιάννα Παπαγεωργίου (Μαρί Σαντάλ), Αντώνης Γιαννάκος (Χρήστος), Ευθύμης Χαλκίδης (Γρηγόρης), Δέσποινα Πολυκανδρίτου (Σούλα), Λευτέρης Παπακώστας (Εργάτης 1), Παναγιώτης Γουρζουλίδης (Ασφαλίτης), Γιώργος Ξούλος (Ντέμης).

Η Τούρτα Της Μαμάς

Βασικός άξονας της σειράς είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς.Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν…

Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς».

Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

Η συγκεκριμένη τούρτα μιας απλής, καθημερινής, συνηθισμένης μαμάς, της Καίτης Κωνσταντίνου, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη, έχει μια μαγική δύναμη.

Απαλύνει καθετί που μας στενοχωρεί, μας αγχώνει ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση, μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να χαμογελάμε ξανά όπως τότε που ήμασταν παιδιά.

Η τούρτα κρύβει καλά το μυστικό της, γιατί είναι πολύτιμο και το ξέρουν μόνο οι μαμάδες αυτού του κόσμου, όταν τη φτιάχνουν για τον άντρα τους και τα παιδιά τους!

Παίζουν οι:

Κώστας Κόκλας, ο μπαμπάς
Καίτη Κωνσταντίνου, η μαμά
Αλέξανδρος Ρήγας, ο θείος
Θάνος Λέκκας, ο μεγάλος γιος
Πάρης Θωμόπουλος, ο μεσαίος γιος
Μιχάλης Παπαδημητρίου, ο μικρός γιος
Ιωάννα Πηλιχού, η νύφη
Αθανάσιος-Γεώργιος Μαυρογιάννης, ο εγγονός
Η Λυδία Φωτοπούλου στον ρόλο της Μαριλούς

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει τα εξής: «Ο Πλάτανος λοιπόν είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του.

Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του, το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο Δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο!

Αν δεν τα καταφέρουν τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό! Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία που θα μπλέξει τους μόνιμους κατοίκους του Πλατάνου σε μια περιπέτεια που θα τα έχει όλα.

Έρωτες, ίντριγκες, πάθη αλλά πάνω απ’ όλα γέλιο! Τα τρία εγγόνια θα κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες του χωριού και οι ντόπιοι θα κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν. Ποιος θα είναι ο νικητής σ΄ αυτή την τρελή κόντρα κανείς δεν ξέρει… Αλλά θα το δούμε σύντομα στις οθόνες μας!»

Στην σκηνοθεσία είναι ο Ανδρέας Μορφονιός και στο cast συναντάμε τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρής Φρατζέσκος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Στάμος, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Πηνελόπη Πλάκα, Ηλία Ζερβό, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Φοίβο Ριμένα, Γιάννη Μόρτζο, κ.α.