ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ 4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ…

0
505

Ένα ακόμα σημαντικό έργο αγροτικής οδοποιίας ολοκληρώθηκε στο Δήμο Φαιστού.
Πρόκειται για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Κοινότητας Τυμπακίου» στην ευρύτερη περιοχή του Αφραθιά, συνολικού μήκους 4,2 χιλιομέτρων, που έρχεται να αναβαθμίσει σημαντικά την Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου, ενώ συνδέεται με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που πραγματοποιείται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού.


Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 306.172,17 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του πραγματοποιήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης 2014 – 2020.

Το έργο υλοποιήθηκε εντός του κυρωμένου αναδασμού έτους 2000.

Η ασφαλτόστρωση στην περιοχή έχει σε πλάτος 6,60 μέτρων και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την εκτέλεση εργασιών σήμανσης και ασφάλειας με την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και ένδειξης επικίνδυνων θέσεων, καθώς και τη διαγράμμιση οριογραμμών στο οδόστρωμα.
«Το συγκεκριμένο έργο στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου αναβαθμίζει συνολικά την ευρύτερη περιοχή και συμβάλει τόσο στην αγροτική, όσο όμως και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης που προσθέτει:
«Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε μια σειρά από έργα που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα πολιτών κι επισκεπτών του Δήμου μας σε όλες τις ενότητες του».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει:
«Ένα ακόμα σημαντικό έργο μήκους 4,2 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ παραδίδεται προς τους πολίτες.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από τα εργαλεία του ΠΕΠ Κρήτης και συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουν τα συγκεκριμένα έργα και οι δράσεις προκειμένου κάθε ημέρα που περνά να υπάρχουν ολοένα και καλύτερες συνθήκες».