Θα μου κάμεις μεγάλη χαρά αν έρθεις.
Θα δεις πόσο θα ευχαριστηθείς, έχομε τέλεια συντροφιά.
Βουνά, νερά, ντάκους και μαντολίνο.
«Απόσπασμα επιστολής προς τον Χαρίλαο Στεφανίδη»
Νίκος Καζαντζάκης
Κράσι 30 Αυγούστου 1911
την ημερίδα που πραγματοποίησε ημερίδα στο Κράσι με στόχο την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου την Τετάρτη 22Αυγούστου 2018 και ώρα 6:30μμ
Με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσσαράς & την ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Αγ. Νικολάου
Με Ομιλητές
• Ντίνα Ταμουτσέλη – Καθηγήτρια ΑΠΘ, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αρχιτέκτων τοπίου Mphil, Γεωπόνος Msc«Φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: σύγχρονη οτική για την προστασία και ανάδειξή τους στο πλαίσιο της αειφορίας»
• Μαριάννα Τερζάκη – Φιλόλογος «Η λατρεία των ιερών δέντρων από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα».
• ΓιούληΙεραπετριτάκη – Ιστορικός -αρχαιολόγος μέλος ΔΣ Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Ν.Καζαντζάκη. «Το φυσικό ιστορικό τοπίο στην μυθιστορία του Ν.Καζαντάκη»
• Νίκος Γιγουρτάκης – Δ/ντήςΔευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Η γνώση της φύσης μέσα από προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου»
Ο Μύθος ταξίδεψε από την Μεσσαρά τη Κράσι από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς για να στηρίξει την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου
για την
Πλατάνια 2018 Κράσι Πεδιάδος
μη. Βκ ψ ννββ ξωνβξωων ξνω. Κννκων. Βώκος.
«Με την ματιά του Νίκου Καζαντζάκη»
Μια περιπλάνηση στη Φύση, την Ιστορία, τον Πολιτισμό αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα των φυσικών και πολιτισμικών πόρων για μια ολοκληρωμένη διαχείριση διαρκούς ευημερίας .
Β. Β. ΚΩ ωωλ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμοί
6.20 Τοποθέτηση του στεφανίου της Αναβίωση του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης στον Πλάτανο του Κράσι. Ο Μύθος ταξίδεψε από την Μεσσαρά τη Κράσι από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς για να στηρίξει την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου
• Ώρα 6:30μμ – Πολιτιστική διαδρομή εντός οικισμού Κράσι
• Ώρα 7:30μμ – Μαραθώνιος δρόμος περιμετρικά του οικισμού
• Ώρα 8:30μμ – Ομιλίες – παρέμβαση Μιχάλη Σπυριδάκη,
Περιβαλλοντολόγου, Ψηφιακού χαρτογράφου. με θέμα “Οι συμβολισμοί των δένδρων στούς αρχαίους λαούς και οι συμβολισμοί του Πλατάνου του Κράσι “.
Και τέλος έγινε γεύμα πλουσιοπάροχο από τον σύλλογο
Πάρε μαζί σου το παιδί που είδε το φως κάτω από τα φύλλα εκείνου του πλατάνου και μάθε του να μελετά τα δένδρα.( Γ. Σεφέρης )