ΟΙ ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ…

0
496

Δημάρχων Μινώα-Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννοράπετυρας με το Γενικό Δ/ντη του Δ.Α.Η.Κ. 

Η ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου που θα διασυνδέει την ενδοχώρα και τις νότιες περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδημοτικής συνάντησης που είχαν, στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, οι Δήμαρχοι των Δήμων Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης και Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Α.Ε.” (Δ.Α.Η.Κ.) κ. Αθανάσιο Βούρδα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε από τους παριστάμενους Δημάρχους η σημασία ολοκλήρωσης των αναγκαίων μελετών και κατασκευής των οδικών δικτύων που αφορούν το Νότιο Οδικό Άξονα (ΝΟΑΚ), ο οποίος αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει της κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον Δ.Α.Η.Κ. να υποστηρίξει την παραπάνω πρόταση, η οποία θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω αναπτυξιακή και τουριστική ανάδειξη των εν λόγω περιοχών και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα στο νέο αεροδρόμιο ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την εξαγωγική δραστηριότητα όσον αφορά τα εκτός εποχής κηπευτικά της Κρήτης.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως το επόμενο διάστημα πραγματοποιηθεί νέα διευρυμένη συνάντηση των αιρετών των παραπάνω Δήμων με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης, των εκπροσώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και των λοιπών Δημάρχων που σχετίζονται με το έργο του ΝΟΑΚ στο Νομό Ηρακλείου και Λασιθίου, ώστε να προσδιοριστούν από κοινού, οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν σε θεσμικό επίπεδο για την διεκδίκηση και υλοποίηση του εν λόγω σημαντικού έργου ανάπτυξης.