ΞΥΠΝΟΥΝ» ΞΑΝΑ ΤΑ ΜΑΤΑΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑ…

0
662

Τα Μάταλα αρχίζουν να … ξυπνούν ξανά κι ετοιμάζονται για την «αναγέννηση» τους.


Έτσι, μία από τις πρώτες ενέργειες που πραγματοποιούν είναι να βάψουν ξανά όλο το χωριό και να γεμίσουν χρώμα οι δρόμοι και οι πλατείες, δέκα χρόνια μετά την πρώτη φορά που τα Μάταλα έγιναν πολύχρωμα.

Η γνωστή δράση του Street Painting φέτος πραγματοποιείται με σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία και τις Υπουργικές Αποφάσεις, οπότε θα έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα.

Η ουσία παραμένει ίδια, ωστόσο τροποποιούνται οι αναγκαίοι για τη δημόσια υγεία περιορισμοί.


Η φετινή δράση, θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των συμμετεχόντων.


Ήδη η Street Painting Team που είχε αναλάβει την πρώτη δράση πριν από δέκα χρόνια, προετοιμάζεται για το μεγάλο διήμερο των χρωμάτων και της χαράς στα Μάταλα, μαζί με όλο τον οικισμό που ζει πλέον στους ρυθμούς των “Matala Reloader Acts”.

Ο σχεδιασμός της πρώτης δράσης πραγματοποιείται τηρουμένων όλων των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ εφόσον υπάρξει κάποια χαλάρωση μέτρων που θα επιτρέπει επιπλέον δράσεις, θα υπάρξουν και πρόσθετες ανακοινώσεις.


Το φετινό ιδιαίτερο ως προς τον χαρακτήρα του Street Painting πραγματοποιείται από το Δήμο Φαιστού, την Μάταλα Μονομετοχική Δήμου Φαιστού Α.Ε. και το νεοσύστατο διοικητικού συμβούλιο του Πολιτιστικού Σύλλογου Πιτσιδίων – Ματάλων σε συνεργασία με την Street Painting Team.


Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο event μπορούν να το κάνουν από την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου, είτε στο τηλέφωνο της ομάδας 6947088432, είτε στην ομάδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook Street Painting Team.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως για τη συμμετοχή τους οφείλουν να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση αρνητικού self test, ενώ δεν μπορούν να συμμετέχουν ανά τετράγωνο συμμετοχής περισσότερα από τέσσερα άτομα.

Όλα τα υπόλοιπα πρωτόκολλα για χρήση μάσκας και ατομικών μέτρων προστασίας ισχύουν όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.