ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΜΟΙΡΩΝ…

0
530


Η Ομάδα Γυναικών των Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τους μικρούς μαθητές (9 -13 ετών) και τις μαμάδες τους να συμμετέχουν στην παιδική Θεατρική Σκηνή της Ομάδας.


Αναφορικά με τη λειτουργία της παιδικής Θεατρικής Σκηνής, όλοι στην περιοχή μας θυμούνται τις άψογες αισθητικά – καλλιτεχνικά παραστάσεις της, με τα «Μαγικά Μαξιλάρια», του Ευγένιου Τριβιζά το 2018, αλλά και την παράσταση με τα τρία διεθνιστικά, παραδοσιακά παραμύθια από τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία και την Αραβία, το 2019.


Η δράση αυτή της Ομάδας, που διακόπηκε μέσα στην πανδημία, επανέρχεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και μεράκι!


Σκοπός είναι η στήριξη της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της στην ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης, επαφής με τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική παιδεία, τη δημιουργική απασχόληση, το συλλογικό παιχνίδι.

Ανάγκες που παραγκωνίζονται από την πολιτική που ασκούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και συμπιέζονται στις «αντοχές της οικονομίας», όπως και κάθε κρίσιμη για τον λαό υπηρεσία, πχ η Υγεία.


Με αφετηρία και το φετινό «ταξίδι» της παιδικής Θεατρικής Σκηνής, τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έρθουν σε επαφή με το ποιοτικό βιβλίο, ώστε και μέσα από τη θεατρική του διασκευή να το αγαπήσουν, να μάθουν την αξία του.


Μέσα από το πνεύμα της ομάδας, του αλληλοσεβασμού, της δημιουργικής έκφρασης, θα αναπτύξουν το αισθητικό τους κριτήριο, θα γνωρίσουν διάφορες μορφές τέχνης, δημιουργήματα του ανθρώπινου πνευματικού μόχθου. Θα γνωρίσουν κουλτούρες των άλλων λαών, θα μάθουν για τον σεβασμό, το δίπολο δίκαιο – άδικο, πόλεμος και ειρήνη.


Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν παράλληλες δράσεις για τις μητέρες των παιδιών.


Η Θεατρική Ομάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές Δεκεμβρίου και οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν τον Μάιο 2023.


Τα παιδιά θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν θεατρική παράσταση.


Παιδική Θεατρική Σκηνή της Ομάδας Γυναικών Μοιρών :


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρύσα Ρίμπα, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Μοιρών.


Χαρά Λάππα, Εικαστικός – Εκπαιδευτικός α/θμιας εκπαίδευσης, Επικεφαλής του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Μοιρών.


Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής έως και 30/11 στο τηλέφωνο: 6972186820 (Παπαδογιαννάκη Κατερίνα, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Μοιρών).


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ