ΜΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…

0
875

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης των Χανίων, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στα οποία παραβρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.

Συγκεντρωμένοι πολίτες υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες την Υπουργό κατά την άφιξη της, με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια, για το όνομα της Μακεδονίας.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε συνέλευση της νομαρχιακής επιτροπής με τους διαδηλωτές να μην φεύγουν στιγμή έξω από τα γραφεία περιμένοντας την έξοδο της υπουργού. Στο σημείο υπήρχαν από την αρχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Σε δηλώσεις της μέσα από τα «περικυκλωμένα» από διαδηλωτές γραφεία των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Η Υπουργός, εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας οτι ήταν μια «υποκριτική πράξη’ που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και του κόμματος, σημειώνοντας οτι παραμένουν συνεπείς στις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους ενω ταυτόχρονα υποστήριξε οτι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Ακυρώθηκε, για λόγους ασφαλείας, η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, περίπου στη 13.30 μμ. υπό το φόβο επεισοδίων.