ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…

0
473

🎯Σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία ενός επισκέψιμου χώρου για την προβολή του πολιτισμού της ελιάς στην περιοχή της Καντάνου και η δημιουργία μιας διαδρομής στον ιστορικό ελαιώνα της κοιλάδας Καντάνου η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία υπεραιονόβιων ελαιόδεντρων και φιλοξενεί την χαρακτηρισμένη μνημειακή ελιά της Καντάνου (2.500 ετών) προκειμένου να συνδυάζεται η εικονική με τη ζωντανή εποπτεία στη συγκεκριμένη διαδρομή.

✔️Το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί η έκθεση βρίσκεται στον μαρτυρικό οικισμό της Καντάνου, πρόκειται να επισκευαστεί και θα διαμορφωθεί ειδικά, προκειμένου να φιλοξενήσει την Έκθεση και Διοράματα που θα προβάλλουν τα στοιχεία που συνδέονται διαχρονικά με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγική χρήση των προϊόντων της.

Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

✔️Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κρήτης που υιοθέτησαν την ιδέα για τη δημιουργία του θεματικού μουσείου ελιάς στην Κρήτη και ευχαρίστησε για την χρηματοδότηση της μελέτης.

📌Η Υπογραφή της μελέτης έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή του Δημάρχου Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περράκη και του μελετητή του έργου Γιώργου Πετράκη.