ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ…

0
559

Μετά από πολλά χρόνια η ΕΛ.ΑΣ έχει και πάλι Κρητικό Αρχηγό αφού όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε νωρίτερα, Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Ηρακλειώτης, με καταγωγή από τον Αχεντριά, Αντιστράτηγος και μέχρι πρότινος Υπαρχηγός του Σώματος, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο άλλοτε Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, έγινε αργότερα Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου όταν προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης όταν προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου. Από εκεί και αφού προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου, τοποθετήθηκε Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος..

Η αναρρίχηση όμως στην ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ δεν σταματά εδώ. Ακολούθησε η θέση του Επιτελάρχη και από εκεί η θέση του Υπαρχηγού για να φτάσει σήμερα να είναι ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχουμε αλλαγές και σε επίπεδο Κρήτης αφού ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του Αντιστρατήγου και να τοποθετείται στη θέση του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι η Κρήτη θα έχει νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, δεδομένου ότι στις Κρίσεις, πάντα υπάρχουν οι … καραμπόλες της τελευταίας στιγμής.

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες. Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.

Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων