Η ΦΥΛΗ AMAZON ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ…

0
814

Το περιβάλλον είναι στα χέρια όλων και συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να το φροντίσουμε, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε όλοι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά είμαστε σαφείς ότι πρέπει να κάνουμε κάτι.

Φυσικά, μια από τις ενέργειες που μπορούμε πάντα να κάνουμε είναι η ανακύκλωση, η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικών φυτικών δέντρων, οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν μια καλή αρχή και είναι διαθέσιμες σε όλους.

Από την άλλη πλευρά, μια από τις σημαντικές δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν είναι να αποφευχθεί η συνέχιση των μεγάλων εταιρειών να καταστρέψουν τις πράσινες περιοχές του κόσμου μας.

 Μία από τις τεράστιες περιοχές όπου βρίσκονται εκατομμύρια και εκατομμύρια δέντρα είναι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Οι τεράστιες ποσότητες των δέντρων που βρίσκονται εκεί είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ έχουν την ικανότητα να παράγουν οξυγόνο. 

Για να μην αναφέρουμε τη μεγάλη ποικιλία των ζώων που ζουν εκεί, σίγουρα μιλάμε για ένα οικοσύστημα μεγάλων διαστάσεων, το οποίο μπορεί να επηρεαστεί εάν μειωθεί μόνο μια «μικρή» περιοχή.

Ακριβώς ο τεράστιος πλούτος της σε πόρους είναι αυτό που την καθιστά πολύτιμη για πολλές εταιρείες που έχουν αφιερωθεί στο να πάρουν ό, τι μπορούν από αυτό, ανεξάρτητα από τη μεγάλη σημασία που έχει για τη γη. 

Το τελευταίο  ήταν όταν η κυβέρνηση του Ισημερινού σχεδίαζε την υλοτόμηση ενός συνόλου 7 εκατομμυρίων στρεμμάτων του δάσους για να προχωρήσει στην αναζήτηση και στη συνέχεια στην εξόρυξη πετρελαίου.

Όμως, η φυλή Αμαζονίου Waarani της Pastaza, η οποία παρέμεινε σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια, έφερε αντιρρήσεις στο έργο, αποφασισμένη να υπερασπιστεί αυτό που έχει φιλοξενήσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Αυτή τη στιγμή η φυλή κατάφερε να σταματήσει το έργο και επίσης απαγόρευσε στις εταιρείες και στην κυβέρνηση του Ισημερινού να ξεκινήσουν να δουλεύουν σε μισό εκατομμύριο στρέμματα. 

Το επαρχιακό δικαστήριο έδωσε την απόφαση υπέρ της φυλής και του κόσμου.

Ωστόσο, το ψήφισμα θα αποτελέσει αντικείμενο έκκλησης, διότι για την κυβέρνηση και τις μεγάλες εταιρείες διακυβεύονται ακόμα πολλά χρήματα.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.

Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Ας ελπίσουμε ότι η φυλή του Αμαζονίου και η ζούγκλα μπορούν να επιτύχουν την ειρήνη τους και να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά μακριά από κάθε περιβαλλοντική εκμετάλλευση.

Πηγή : texnisfilosofias.gr