ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ…

0
538


Προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο Ασημίου….

Με αφορμή την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού -Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και του Δήμου Γόρτυνας για την υλοποίηση του έργου «Ολοκλήρωση Εργασιών Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου του Δήμου Γόρτυνας», προϋπολογισμού 1.962.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Γόρτυνας, Σταύρος Ξυλούρης προχώρησε στην παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή-δήλωση

Κ. Υπουργέ,
Η παρουσία σας στο Δήμο της Γόρτυνας και η επιλογή σας να προχωρήσετε στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ασημίου στην έδρα του Δήμου, στους Αγίους Δέκα μας τιμά ιδιαίτερα, αν και υπό διαφορετικές συνθήκες το ιδανικότερο θα ήταν να παρίστατο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας και όλοι οι τοπικοί φορείς του Ασημίου.


Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την ανταπόκρισή σας σε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των φορέων και των πολιτών του πρώην Δήμου Κόφινα για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου, ενός έργου που είχα την τύχη να υπηρετώ και τότε που ξεκίνησε την τοπική αυτοδιοίκηση και σήμερα που επισφραγίζεται και υπογράφεται η ολοκλήρωσή του.

Ένα έργο που μέσα από πολλές καθυστερήσεις και μετά από 15 χρόνια αναμονής βρίσκεται επιτέλους στην «τελική ευθεία» χάρη στη δική σας αποφασιστικότητα κ. Υπουργέ να εντάξετε το Κλειστό του Ασημίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να υπογράψετε τη χρηματοδότησή του.
Θα ήμουνα ακόμα πιο ευτυχής αν είχαμε την ευκαιρία κ. Υπουργέ, όταν είχατε ζητήσει συνάντηση στο Δημαρχείο των Αγίων Δέκα πριν από ένα περίπου χρόνο, να μας είχε δοθεί η ευκαιρία τότε να παραστούμε όλοι οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου μας αλλά και τον οραματισμό μας για το σχεδιασμό νέων.
Δυστυχώς η συνάντηση αυτή που είχατε ζητήσει δεν έγινε ποτέ, εφόσον η Δημοτική Αρχή της Γόρτυνας με αποκλειστικά δική της ευθύνη και επικαλούμενη περιορισμούς εξαιτίας του κορονοιού δεν προχώρησε στη διεξαγωγή της, ενώ επιτρέψτε μου να δηλώσω θα μπορούσε να είχε γίνει με τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας και με την

τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Λίγους μήνες αργότερα σε ανάλογη συνάντηση που έγινε παρουσία σας κ. Υπουργέ στο Δήμο Φαιστού, όπου και σας υποδέχτηκε περιχαρής η δημοτική αρχή του Δήμου, χωρίς κανένα ενδοιασμό, προχωρήσατε σε μια σειρά από εξαγγελίες έργων για την περιοχή της Μεσαράς μεταξύ αυτών αναφερθήκατε και στην χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Κλειστού Ασημίου.


Τι πιο παράλογο και πιο τραγελαφικό από το Τυμπάκι και τις Μοίρες να εξαγγέλλονται τόσο σημαντικά έργα και χρηματοδοτήσεις για το Δήμο της Γόρτυνας εν απουσία της δημοτικής αρχής και των αιρετών της!


Το περιστατικό αυτό δε θα το σχολίαζα αν δεν συνέβαινε και πάλι κάτι ανάλογο με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Κλειστό του Ασημίου στο Δημαρχείο των Αγίων Δέκα.


Να έχω δεχτεί πρόσκληση ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης της Γόρτυνας να παραστώ στην συνάντηση από εσάς κ. Υπουργέ και από το γραφείο σας και να ενημερώνομαι την παραμονή και στο πόδι από τη Δημοτική Αρχή της Γόρτυνας, χωρίς να έχω λάβει καμία επίσημη πρόσκληση για ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Για την ακρίβεια ενημερώθηκα προφορικά μια ημέρα πριν και στο περιθώριο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού κας. Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας και στο Μουσείο Μεσαράς, όπου παραβρέθηκα εξαιτίας της επαγγελματικής μου ιδιότητας.

Και λυπούμαι που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.


Ενδεχομένως όμως αν δεν είχα ενημερωθεί από το γραφείο σας κ. Υπουργέ να το αγνοούσα παντελώς, καθώς η δημοτική αρχή της Γόρτυνας δεν μπήκε στον κόπο να μας προσκαλέσει.

Όπως θα έπρεπε να είχε ενημερώσει και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να το γνωρίζουν και όχι επιλεκτικά μόνο ορισμένους!


Αυτή η προχειρότητα και αυτός ο εσκεμμένος παραγκωνισμός των δημοτικών παρατάξεων των αρχηγών και των συμβούλων της μειοψηφίας της Γόρτυνας από τη δημοτική αρχή θα πρέπει να λάβει τέλος, όπως και η προκλητική παρουσία κάποιων γνωστών και μη εξαιρετέων, που εξακολουθούν να μην σέβονται ούτε νόμους ούτε αποφάσεις, συνεχίζοντας να προκαλούν το κοινό αίσθημα με τη στάση και την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.

Με τιμή
Σταύρος Ξυλούρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Δήμου Γόρτυνας