ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΡΩΝΙΑΝΑΚΗ…

0
1225

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην έναρξη των οδικών έργων στο Αντισκάρι».
ΠΡΟΣ: Τον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης
Κ. Περιφερειάρχη,

Τον Οκτώβριο του 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού η μελέτη για την αποκατάσταση της βατότητας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαιστού προϋπολογισμού 500.000€.
Η μελέτη αφορά τεχνικά έργα κυρίως στο δρόμο Πλατιά Περάματα – Τζίγκουνα και Πλατιά Περάματα – Χρυσόστομος. Από το σημείο αυτό διέρχονται συχνά μεγάλα φορτηγά, τα οποία μεταφέρουν οπωροκηπευτικά, αλλά και απλοί πολίτες.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην περιοχή διαπίστωσα με τα λύπης μου πως το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμη.

Τα προβλήματα που υπάρχουν από την περσινή θεομηνία, και όχι μόνο, είναι τεράστια.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλήρως απογοητευμένοι από την αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής, αντιμετωπίζοντας καθημερινά δυσκολίες στις μετακινήσεις τους.

Το μόνο που ζητούν είναι η διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που θα τους επιτρέπει να μεταβούν στις δουλειές τους. Ζητούν, δηλαδή, το αυτονόητο.

Είναι ανεπίτρεπτο σε μία περιοχή, που θεωρείται από τις πλέον αναπτυσσόμενες της Νότιας Κρήτης, με υψηλή παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα και με προορισμούς, όπως τους Καλούς Λιμένες, που προσελκύουν χιλιάδες λουόμενους, ντόπιους και τουρίστες, κάθε καλοκαίρι, να μην υπάρχουν δρόμοι.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

Ποιες είναι οι ενέργειες που σκοπεύετε να κάνετε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα οδικά έργα στην περιοχή;

Θα ενδιαφερθείτε για τους δρόμους Πηγαϊδάκια – Καλοί Λιμένες και Οδηγήτρια – Καλοί Λιμένες, οι οποίοι είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή;

Ο ερωτών περιφερειακός Σύμβουλος
Μερωνιανάκης Γεώργιος